Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nakładka nad kod swf.
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Rewil
Potrzebuje zrobić pole do zliczenia kliknięć przy użyciu różnych metod wyświetlania reklam. (Takie osobiste statystyki kliknięć) I powstaje problem, jak to zrobić gdy reklama jest w pliku swf?

Pierwsza opcja java script:
Próbując zrobić to w javascripcie chciałem nałożyć na reklamę diva, który przy przytrzymaniu na nim przyciska myszy ukrywał diva i dodawał mi do bazy kliknięcie, po czym po zwolnieniu robił by to co chce reklama.

Druga opcja Flash:
Ale problem wystąpił przy ładowaniu html'a, bo po prostu nie da się załadować strony orginalnej ze stylami, javascriptami w pliku .swf.

Jakieś pomysły?
devnul
flash może ładować flasha to raz a dwa to reklamodawcy powinn dostosować się do Twoich wymogów - czyli np tworzyć linki odsyłające w odpowiednim formacie, pozwalać na wstrzyknięie danych przez javascript lub pobierać adres/parametr do linku z adresu/parametrów animacji
Rewil
No niby tak, ale kody od reklam niekiedy są generowane przez iframe lub script, czego wynikiem są flashe.
Cytat
czyli np tworzyć linki odsyłające w odpowiednim formacie, pozwalać na wstrzyknięie danych przez javascript lub pobierać adres/parametr do linku z adresu/parametrów animacji
No właśnie każdy rodzaj reklamy jest inny, zależy która się wylosuje. Po prostu trzeba zrobić tą nakładką, bo inaczej trzeba by było każdy sposób wyświetlenia analizować i wprowadzać poprawki (warunki), a używając jej kody stały by się nie jako uniwersalne w sumie.
devnul
Cytat
No niby tak, ale kody od reklam niekiedy są generowane przez iframe lub script, czego wynikiem są flashe.
pojęcia nie mam co chciałeś przez to powiedzieć dlatego się z tym nie zgadzam.
Cytat
No właśnie każdy rodzaj reklamy jest inny, zależy która się wylosuje. Po prostu trzeba zrobić tą nakładką, bo inaczej trzeba by było każdy sposób wyświetlenia analizować i wprowadzać poprawki (warunki), a używając jej kody stały by się nie jako uniwersalne w sumie.
reklamy na loterii wygrywasz? chyba powinieneś doprecyzować choćby to co to za reklamy i skąd je bierzesz (dostajesz od pośrednika/domu mediowego w stylu IDM czy sam sprzedajesz) bo tak to sobie możemy o pogodzie równie dobrze porozmawiać
Rewil
Cytat(devnul @ 1.10.2010, 23:53:04 ) *
reklamy na loterii wygrywasz? chyba powinieneś doprecyzować choćby to co to za reklamy i skąd je bierzesz (dostajesz od pośrednika/domu mediowego w stylu IDM czy sam sprzedajesz) bo tak to sobie możemy o pogodzie równie dobrze porozmawiać

Pośrednik i po prostu chce się nie jako wpiąć, jakkolwiek to brzmi smile.gif. Gdybym sam sprzedawał to chyba statystyki to nie był by problem smile.gif

Cytat(devnul @ 1.10.2010, 23:53:04 ) *
pojęcia nie mam co chciałeś przez to powiedzieć dlatego się z tym nie zgadzam.

Chodziło mi o to że mam 2 typy (jedna generuje się przez iframe a druga przes JS) i po prostu chciałem jedną rzeczą załatwić wszystko.

Grand93
Chodzi o to, że kolega ma reklamy z Google, i chce zliczać z nich kliknięcia, łamiąc przy okazji regulamin Google.

To co chcesz zrobić jest niewykonalne. Próbowałem coś takiego robić, ale nie wyszło ;/

Ale jak chcesz to próbuj smile.gif
devnul
Cytat
To co chcesz zrobić jest niewykonalne. Próbowałem coś takiego robić, ale nie wyszło ;/
nie ma rzeczy niemożliwych
Cytat
Pośrednik i po prostu chce się nie jako wpiąć, jakkolwiek to brzmi smile.gif. Gdybym sam sprzedawał to chyba statystyki to nie był by problem smile.gif

mogę tylko powiedzieć że
Cytat
Chodzi o to, że kolega ma reklamy z Google, i chce zliczać z nich kliknięcia, łamiąc przy okazji regulamin Google.
jest prawdą nawet jeśli nie jest to google.
Cytat
Chodziło mi o to że mam 2 typy (jedna generuje się przez iframe a druga przes JS) i po prostu chciałem jedną rzeczą załatwić wszystko.
jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego

najprostszy sposób - zgłoś się do swojego reklamodawcy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.