Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ajax, php] Pomoc w przetestowaniu sklepu.
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
propage
Witam,

Uruchomiliśmy jeden sklepik, chcieliśmy, aby w 100% działał na ajaxie.
Wszystko ładnie, pięknie, jednak dostajemy wiadomości, że na niektórych komputerach sklep bardzo wolno (w porównaniu do nie ajaxowej wersji) .
Z wstępnych informacji nie widzimy żadnej zależności pomiędzy systemem operacyjnym/przeglądarką/procesorem komputera, a szybkością działania sklepu.

Nie mnie jakiś powód musi być, mam prośbę, aby osoby u których bardzo zauważalna będzie różnica pomiędzy szybkością działania ajaxowej i nie ajaxowej wersji opisały o swojej konfiguracji komputera i ewentualnych spotrzeżeniach.

Osobiście na żadnym komputerze nie zaobserwowałem opóźnień działania wersji ajaxowej, stąd ten topic.

Wersja nie Ajaxowa
http://www.oribel.pl/

Wersja Ajaxowa (w ramach sesji klienta)
http://www.oribel.pl/?xajax
askone
Hej

Zauważyłem jeden błąd. Objawia się on w momencie gdy dla wybranej kategorii np:

/Uroda/Makijaz-i-pielegnacja/

postanowimy zmienić liczbę produktów na stronie. Adres zmienia się wtedy na:

/#/Uroda/Makijaz-i-pielegnacja/

a jako wynik wyświetlana jest strona startowa.

ps. Oczywiście sprawdzałem wersję ajax

Pozdrawiam
kilab
Ja osobiście żadnego spowolnienia nie zauważyłem. Podobnie jak @askone zauważyłem zmianę w adresie po wejściu do danej kategorii. Tyle tylko, że u mnie zmienia się od razu po wejściu do kategorii z /Uroda/Makijaz-i-pielegnacja/ przekierowuje na /#/Uroda/Makijaz-i-pielegnacja/
Zauważyłem, że przy wyświetlaniu dużych zdjęć produktów w górnym lewym rogu pojawia się link 'null' do strony twórców skryptu ;p

Win XP, Opera 10.63
propage
"Ja osobiście żadnego spowolnienia nie zauważyłem. Podobnie jak @askone zauważyłem zmianę w adresie po wejściu do danej kategorii. Tyle tylko, że u mnie zmienia się od razu po wejściu do kategorii z /Uroda/Makijaz-i-pielegnacja/ przekierowuje na /#/Uroda/Makijaz-i-pielegnacja/"

Wchodzisz na stronę (nie na przez ajaxowy link), klikasz na tą kategorie i dostajesz takie przekierownie?
Spawnm
również dostaję takie przekierowania w wersji nie ajaxowej.
propage
Cytat(Spawnm @ 15.10.2010, 15:47:17 ) *
również dostaję takie przekierowania w wersji nie ajaxowej.

Możesz napisać nazwe przeglądarki i jej numerek
Spawnm
firefox 3.6.10 na ubutnu 10.04.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.