Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wykonanie kodu i wrzucenie go do zmiennej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rewil
Mam jakiś iframe w zmiennej, co zrobić żeby się wykonał i do zmiennej trafiał już kod tak zwany wykonany?

Mamy np:
<script type="text/javascript" src="http://jakastam.pl/javascript.php"></script>
Gdyby mieć w pliku zapisane i używać file_get_contents to sprawa jest prosta. Ale jak to zrobić, gdy chcemy pracować bez osobnych plików?

Oh, jaki ja sie czuje wyrozniony ze nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie smile.gif. Znaczy to że stałem się tak zaawansowany iż nikt nie rozumie moich problemów smile.gif. (Albo zgłupiałem i nikt mnie nie rozumie tongue.gif)
d3ut3r
Ja chętnie w miarę możliwości pomogę ale pomimo przeczytania pytania z 10 razy nie rozumiem o co chodzi smile.gif co znaczy mieć iframe w zmiennej ?
Rewil
Załóżmy że mamy <iframe> w pliku 1.html
Jeśli go pobierzemy file_get_contents to całe źródło tego pliku, razem z zawartością iframe po wygenerowaniu trafia do zmiennej.
Ale jak to zrobić jeśli chce np. mieć inputa wklejam do niego iframe (kod), zeby mi go wykonał i wrzucił do jakieś zmiennej.
Jasne smile.gif?
karis
może o to chodzi ?

1. <?php
  2. $code = file_get_contents('plik_z_kodem.txt');
  3. eval($code)
  4. $code = ob_get_clean(); // tu powinien byc wykonany kod ;)
  5.  
  6.  
  7. ?>
lepmajster
Cytat(Rewil @ 30.10.2010, 11:24:40 ) *
Załóżmy że mamy <iframe> w pliku 1.html
Jeśli go pobierzemy file_get_contents to całe źródło tego pliku, razem z zawartością iframe po wygenerowaniu trafia do zmiennej.
Ale jak to zrobić jeśli chce np. mieć inputa wklejam do niego iframe (kod), zeby mi go wykonał i wrzucił do jakieś zmiennej.
Jasne smile.gif?

Dla mnie nadal malo jasne, bo zeby iframe sie "wykonalo", to musi miec podany jakis plik.
A wiec skoro musi miec jakis plik, to ten plik rownie dobrze mozesz otworzyc za pomoca file_get_contents();
Chyba ze chodzi ci o cos innego - bo iframe to tylko okienko z jakis dokumentem...

Edit. Chyba ze chodzi ci o wykonanie JS w pliku i dopiero wyswietlenie rezultatu (bo przeciez PHP wykonuje sie na serwie, wiec w zrodle masz juz wykonany kod), to poprzedni uzytkownik napisal ci rozwiazanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.