Witajcie, od czasu do czasu przeglądam forum i często spotykam się z referencją w klasach, czego totalnie nie rozumiem.
Referencja, jest to powiązanie jakieś między zmiennymi, więc jeśli w jednej zmiennej zmieni się coś, to w drugiej następuje taka sama zmiana. Dobrze to rozumiem?
Chciałem zaczaić, jak działa framework jakikolwiek, ale wszędzie spotykam się z referencją.
Jednym z takich frameworkuf jest np. Mojavi.
Przykładem referencji jest np. ten z postu: http://forum.php.pl/viewtopic.php?p=101720#101720
Możecie mi wytłumaczyć na czym to wszystko polega, jak ma się referencja na zwyczajnych zmiennych do tych na klasach i właściwie to po co to wszystko ?
Zanim odpowiecie na pytanie, możecie się zacząć denerwować, pytając: dlaczego do cholery nie poszukasz o tym na forum czy w artykułach?
Odpowiedź: szukałem, i szukam od jakiegoś tygodnia i jak narazie żadnych rezulatów. Angielskiego nie znam za dobrze, a w polskich manualach nie znalazłem tego.
Liczę, że potraficie mnie zrozumieć, a przede wszystkim na to, że mi to wytłumaczycie. Jestem przekonany, że nie jeden sobie zadaje to samo pytanie, więc już przynajmniej będziecie mogli go odsyłać do tego tematu.