Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][HTML] Strona nie wyświetla się w całosci.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Benkart
Cześć,
Wiem, że dopiero się zarejestrowałem i jestem lamka, ale mam nadzieje, że uzyskam pomoc.

Tak więc stworzyłem bardzo prostą strone internetową, obrazkowe tło, i formularz, do tego mały podpis.
Lecz stronie nie działa poprawnie w Google Chrome, ani Safari ucina ją.

To mój css:
Kod
<style type="text/css">

body {  background: url("tlo.jpg") no-repeat;}
#content { position:relative; top: 400px; left: 220px; height:450px; width:880px; background:#fff; padding: 0 50px; overflow: hidden; }
#footer { position:relative; top: 400px; left: 220px; height:200px; width:1000px; background:#fff; padding: 0 0px; overflow: hidden; }
body {font-family:Verdana; color:#4F5357; font-size:62.5%;}

</style>

W content znajduje się formularz, a w footerze dwa obrazki z linkami. Wszystko jest tak nisko ponieważ tło to na początku baner, ale nieklikowy.

Więc prosze o rade, co jest nie tak, że Safari i Chrome ucina strone w pewnym miejscu formularza.

Również mam pytanie, bo druga strona to redirect i mam coś w stylu dziękuje za wypełnienie forumlarza, zostaniesz przeniesony na http://blabla.pl ... i przenosi po 5 sekundach
Chciałbym, żeby te trzy kropki na końcu pojawiały się po jedne po czym znikały i znowu po jednej.
Jak takie coś zrobić

Pozdrawiam,
cniak
Po pierwsze: Jak poprawnie zadać pytanie
Cytat
Pokaż nam kod, na którym pracujesz
Staraj się jednak nie dawać całej masy śmieci. Jeśli wydaje ci się, że błąd dotyczy np. php, nie wklejaj nam całej masy zbędnego kodu html, który służy jedynie jako layout dla skryptu. Tylko zaciemniasz kod.

Pokaż zawartość twojego html, może błąd wynika ze źródła, a nie cssa.

Po drugie: Do czego służy funkcja relative i absolute
Jeżeli chodzi o te kropki to użyj, albo zwykłego gifa, albo javascriptu. (Polecam to pierwszą metodę)
Benkart
Cytat(cniak @ 31.10.2010, 17:59:22 ) *
Po pierwsze: Jak poprawnie zadać pytanie

Pokaż zawartość twojego html, może błąd wynika ze źródła, a nie cssa.

Po drugie: Do czego służy funkcja relative i absolute
Jeżeli chodzi o te kropki to użyj, albo zwykłego gifa, albo javascriptu. (Polecam to pierwszą metodę)

Poradziłem sobie, poprostu safari i chrome chyba jak widzi takie wysokie oddalenia od góry (top:400) to nie laduje do końca.
Poprostu wyciełem baner z tła i wstawiłem osobno normalnie, później poleciał content (formularz) normalnie i stopka i wszystko jest tak jak powinno we wszystkich przeglądarkach.
Dzięki za lekturke o relative i absolute

Jakoś nie widziałem potrzeby wklejania więcej kodu, wcześniej jest tylko meta, a później w body jest tylko formularz w znaczniku div i stopka

A co do kropek z loading... to poprostu zrobiłem gifa trzech kropek

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.