MarcinJarek
6.05.2004, 15:46:53
Witam, mam problem. Mam myszke optyczną podłączoną pod USB. I pewnego złego dnia w każdej grze myszka się tnie! Nic sie nie da zrobic.
Porsze o pomoc.
wassago
6.05.2004, 16:03:48
a czy te gry wczesniej dzialaly dobrze?
jezeli masz win2000/XP to sproboj zmienic czestotliwosc przesylanych pakietow z mychy do systemu.
s_w_ir
6.05.2004, 16:06:41
MOże powiedziałbyś coś więcej, bo z tego co napisałeś to moge tylko napisać żę MI NAPRAWDE BARDZO PRZYKRO, że nie możesz sobie pograć.
Pozdro
MarcinJarek
6.05.2004, 16:09:32
Wczesniej mi dzialalo. Mam Xp.
@wassago gdzie to sie zmienia?
wassago
6.05.2004, 16:23:36
Kod
panel sterowania -> myszka -> sprzet -> wlasciwosci -> ustawienia zaawansowane
MarcinJarek
6.05.2004, 16:31:20
No to ja takiego czegoś nie mam:) Wchodze do sprzęt > Właściwości i dalej nie ma "ustawiania zaawansowane"...a wszystko wskazuje ze jest OK.
A w Menadzenie Urzadzen mam:
"Inne urzadzenia":"Kontroler Uniwersjalnej magistreli szeregowej" ale to zawsze bylo bo nie mam oryginala...
HELP ME...
P.S baterie zmienilem i nadal nie dziala, nie mam podkladki (ale wczesniej dzialalo)
wassago
6.05.2004, 16:35:56
hmm.. bo w USB chyba nie trzeba odsiwerzania ustawiac - bodajze USB z maxymalna predkoscia wysyla pakiety.. a sprawdzales czy ci sie sterowniki od karty graficznej nie wysypaly? bo tak tez moze byc..
MarcinJarek
6.05.2004, 16:39:47
aaa to mozliwe, bo ostatnio sie bawilem ze sterownikami z karcie graficznej zeby bylo mozna TV podlaczyc....raz isnatlowlaem z internetu a raz z plyty i tak caly czas az wyszlo...a wiec co moge zrobic...?(formata niedlugo robie ale chce se pograc...)
PMadej
6.05.2004, 16:41:19
OT: czy ty miales kiedys dzien bez zadnej awarii? jak nie padlo neo i nie mozesz czytac manuala offline to myszka padla ? przyklady z dzisiaj tylko ... czlowieku nie mecz ludzi swoimi problemami ... kazdy swoich ma pod dostatkiem
MarcinJarek
6.05.2004, 16:43:07
Co do neostrady to nie moja wina...i nic nowego nie wniosles do tematu.
Ja tak mialem po w pewnych grach mysza szaleje

zmienłem myszke i narazie mam spokoj

Możesz sprobowac format
MarcinJarek
6.05.2004, 17:27:19
EDIT____
Przejsciowka nic nie dala...nawet male problemy z zainstalowaniem...
wassago
6.05.2004, 17:39:41
nie mogles tego od razu sprawdzic i napisac ze to nic nie dalo?!
orson
6.05.2004, 18:20:44
witam
prawy na my computer manage device manager mice and other pointing devices advanced settings
tam jest zmiana szybkosci pakietow ...
pozdrawiam
MarcinJarek
6.05.2004, 18:40:00
Cytat
witam
prawy na my computer manage device manager mice and other pointing devices advanced settings
pozdrawiam
Dzieki...ale mozesz to po polsku napisac:)?
ja moge
prawy >> moj komputer >> wlasciwosci >> sprzet >> menedzer urzadzen >> mysz i inne urzadzenia wskazujace >> klikasz 2x na twoja mysz >> ustawienia zaawansowane >> i tu masz ta szybkosc pakietow
Jeśli tylko w grach to może nie jest to wina myszki, masz poprostu mało fps i tak to wygląda jakby się mysz cieła ;-)
PS. Sprawdź tak jak ktoś Ci polecił stery od karty graf.
MarcinJarek
6.05.2004, 19:12:33
No ale niestety nie mam Zakaldki "Ustawienia zaawansowane" :cry:
-=Saint=-
6.05.2004, 19:13:08
Jak to jest mysz wireless to moga się kończyć baterie
A sterowniki do myszki wgrałeś (jeśli takowe posiadasz)
PS. Ponawiam, sprawdź stery od karty graf. jeśli to tylko w grach, może Ci się tnie, masz mało FPS i dlatego taki efekt, gdyby myszka się rwała.
MarcinJarek
6.05.2004, 19:14:39
Baterie juz zmienilem i nadal nic... :cry:
Stery do karty grafiki mam najnowsze z oficjalnej strony...
Nie zawsze najnowsze są najlepsze, to zależy od ich dopracowania i od modelu karty. Podłącz zwykłą myszkę pod PS/2 (lub inną USB) i sprawdź, czy występuje taki sam efekt.
orson
6.05.2004, 19:49:40
witam ...
Cytat
Dzieki...ale mozesz to po polsku napisac:)?
nie bo nie mam polskiego windowsa ... wiec sorka ... ale widze ze juz ci napisali ...
cya
Cytat
witam
pozdrawiam
e nie stety nie dziala, to jest to samo rozwiazanie co podal Paul. Mam XP wersja angielska...
MarcinJarek
7.05.2004, 13:25:48
A wiec zainstalowalem stare sterowniki do karty graficznej i nadal nie dziala :cry: i tak samo przejściówka...nie dziala :cry: . ...Trace nadzieje...
Chewolf
7.05.2004, 13:41:58
Coś ci się pomieszało w tym XP i ja bym na twoim miejscu zrobił formata i zainstalował winde jeszcze raz.
To jeszcze sprawdź inną myszkę, zarówno na USB jak i na PS/2.
PS. Możesz też na COMa ;-)
MarcinJarek
17.05.2004, 18:50:28
Wlasnie format pomógł

Dzieki Wam Wszystkim!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.