Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat] Profesjonalny programista PHP
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Tyler_Durden
Znana firma z branży IT poszukuje pracownika specjalizującego się w Open Source. Praca zdalna, wygodne warunki, elastyczne godziny pracy.

Zlecamy ogromne projekty z wykorzystaniem PHP5 oraz MySQL. Wszystkie projekty tworzymy autorsko.

Praca stała. Wynagrodzenie zgodne z zasadami licencji GNU/GPL.

Because Open Source Matters!
PawelC
Cytat
Wynagrodzenie zgodne z zasadami licencji GNU/GPL.

A jakie to jest, bo nie mam pojęcia, tym bardziej, że jest zgodne z zasadami licencji. Co ma licencja do zarobków?
Tyler_Durden
Wynagrodzenie wypłacamy w różnych walutach, zgodnie z założeniami open source, można wybrać 0 PLN lub 0 EUR lub 0 USD.

Nie to jest najważniejsze, najważniejsze jest Open Source! Because Open Source Matters!

Licencja ma tyle wspólnego, że nabywam licencję do bezpłatnego korzystania z pracownika.
luciusz
Cytat(Tyler_Durden @ 25.11.2010, 17:30:13 ) *
Wynagrodzenie wypłacamy w różnych walutach, zgodnie z założeniami open source, można wybrać 0 PLN lub 0 EUR lub 0 USD.

Nie to jest najważniejsze, najważniejsze jest Open Source! Because Open Source Matters!

Licencja ma tyle wspólnego, że nabywam licencję do bezpłatnego korzystania z pracownika.

WTF?!?!? Czy ten gość jest aż tak bezczelny jak myślę, czy czegoś nie rozumiem?
Tyler_Durden
Przecież mamy wiele fanów Open Source, osób, które chcą coś tworzyć dla samego tworzenia, czy coś. Chcę dać możliwość rozwijania tego pięknego nurtu pracy za darmo i udostępniania jej innym w celach zarobkowych, dlatego postanowiłem skierować ogłoszenie do wszystkich miłośników Open Source.
Crozin
Ktoś chyba nie rozumie, że Open Source oznacza dostęp za darmo, a nie wytwarzanie za darmo...
Tyler_Durden
Aby coś było dostępne za darmo to wytwarzane jest też za darmo, tak jest chyba we wszystkich projektach Open Source, to jest to samo.
PawelC
Tak, tylko np ja wolałbym sam rozwijać takie oprogramowanie, niż dla kogoś to robić smile.gif Takie samo podejście, pewnie ma większość osób, jeżeli ma dla kogoś pracować, to za $$, a nie za friko.

To na tyle w temacie smile.gif
Crozin
Ciekawe jaki poważny, rozbudowany projekt Open Sourceowy jest wytwarzany za darmo? Nie każdy jest tak ograniczony by nie potrafić na czymś zarobić inaczej niż biorąc pieniądze za bezpośredni dostęp do produktu.

Więc zanim następnym razem zaczniesz się z czegoś nabijać, dowiedz się trochę n/t "swojego wroga", bo póki co, wyszedłeś na kompletnego idiotę.
elektrrrus
OpenSource nie znaczy "za darmo", tylko "otwarte źródła". Radze nauczyć się korzystania ze słownika języka angielskiego przez kolejnym ośmieszeniem się. Kierownicy projektów takich jak Drupal czy Symfony fakt udostepniają ich kod za darmo, ale zarabiają pewnie niezłe pieniądze na wdrożeniach, szkoleniach i dostosowywania ich produktów dla klientów. Poza tym w tych przypadkach otwarcie źródeł im się po prostu opłaca, bo daje dostęp do wspomagania projektu setek programistów z rożnym spojrzeniem. Co wcale nie znaczy że oni robią to za darmo, co więcej w zdecydowanej większości przypadków robią to dla siebie, aby na tym zarobić.
Tyler_Durden
Was przekaz jest taki:

Cytat
Ten gościu jest bez szczelny.Słuchaj gościu, to,że pracujemy za darmo to nie znaczy że my nie chcemy za to pieniędzy! To znaczy... wytłumaczę ci to inaczej. Jak coś robię za darmo, to nie to samo, co praca bezpłatna, chyba logiczne nie?! Bo skoro nie chce pieniędzy to przecież to nie jest równoznaczne z tym, że nie chce pieniędzy... to znaczy ... ten...

Dobra, nie chce mi się dyskutować. Ten temat to jeden wielki jackass i tyle smile.gif Widzę, że wszyscy to wzięli na poważnie.

edit:

Nawet widzę, że temat został zmieniony na "wolontariat", hehe. Spinacie się z powodu internetowego żartu, co nie zmienia faktu, że się nie zgadzam z waszym zdaniem dotyczącym Open Source.
thek
Skoro Tobie nie chce się dyskutować, a i inni sobie pewne zdanie wyrobili tonikt się nie obrazi gdy temat zamkniemy zanim ktoś zacznie robić flame...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.