Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Powrót do poprzedniej strony po wypełnieniu formularza kontaktowego
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
pawelmazur
witam,

mam problem z powrotem do poprzedniej strony po wypełnieniu formularza kontaktowego w przeglądarce Mozilla Firefox i Explorer,
w Opera działa poprawnie,

link do strony: www.czyste-okno.pl

Poniżej kod skryptu PHP

1. <style type="text/css">
  2. body,td,th {
  3. color: #5E0000;
  4. }
  5. body {
  6. background-color: #fff;
  7. background-image: url(templates/img/bg.jpg);
  8. background-repeat: repeat;
  9. }
  10. a:link {
  11. color: #000;
  12. }
  13. a:visited {
  14. color: #000;
  15. }
  16. a:hover {
  17. color: #CCC;
  18. }
  19. a:active {
  20. color: #000;
  21. }
  22. </style>
  23. <?PHP
  24.  
  25.  
  26. $email = $_POST['email'];
  27. $imie = $_POST['imie'];
  28. $telefon = $_POST['telefon'];
  29. $content = $_POST['content'];
  30.  
  31. if(!$email == "" && (!strstr($email,"@") || !strstr($email,".")))
  32. {
  33. print '<table width="400" height="117" background="templates/img/back.png" align="center"><tr><td align="center"><font color="#000"><strong>Wpisz poprawny adres e-mail!<br><a href="#" onclick="history.back();">POWROT</a></strong></font><br></td></tr></table>';
  34. die ("");
  35. }
  36.  
  37. elseif(empty($email) || empty($imie) || empty($content )) {
  38. print '<table width="400" height="117" background="templates/img/back.png" align="center"><tr><td align="center"><font color="#000"><strong>Wypelnij wszystkie pola oznaczone gwiazdka!<br><a href="#" onclick="history.back();">POWROT</a></strong></font></td></tr></table>';
  39. die ("");
  40. }
  41.  
  42. $adresat = 'info@czyste-okno.pl'; // pod ten adres zostanie wys3ana // wiadomosc
  43.  
  44. $message = "Imię i Nazwisko: $imie \n
  45. Telefon: $telefon \n
  46. Wiadomość: $content \n";
  47.  
  48. $header = "From:".$_POST['email'].$emial."\nContent-Type:".
  49. ' text/plain;charset="iso-8859-2"'.
  50. "\nContent-Transfer-Encoding: 8bit";
  51. if (mail($adresat, 'Wiadomosc ze strony czyste-okno', $message, $header))
  52. print '<table width="400" height="117" background="templates/img/back.png" align="center"><tr><td align="center"><font color="#000"><strong>E-mail zostal wyslany.<br><a href="#" onclick="history.back();">POWROT</a></strong></font></td></tr></table>';
  53. else
  54. print '<table width="400" height="117" background="templates/img/back.png" align="center"><tr><td align="center"><font color="#000"><strong>Blad! Nie wyslano e-maila.<br><a href="#" onclick="history.back();">POWROT</a></strong></font></td></tr></table>';
  55. ?>

z góry dzięki za pomoc
PS: próbowałem też <a href="#" onclick="history.go(-1);">POWROT</a>
Gribo
jak nie działa to wyślij sobie w link do strony do której ma wrócić po sprawdzeniu formularza w polu hidden formularza
pawelmazur
cześć, dzięki za odpowiedz ale jestem nowy w temacie i nadal nie wiem jak to zrobić, jeśli możesz opisz mi to szczerzej,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.