Od wczoraj męcze się z edycja danych i już brak mi pomysłów. Mam na stronie zaimplementowany edytor tiny mce. Wyciągam dane z bazy danych ładuje tekst do edytora np: "Przykładowy tekst" i teraz chciałbym ten tekst edytować wiec wpisuje np " Przykładowy tekst Pana Kowalskiego" i klikam zapisz i tu pojawia się problem bo zamiast wysłana danych bo edycji wysyła mi tekst "Przykładowy tekst" a jak jeszcze raz kliknę zapisz to już wysyła poprawne dane czyli "Przykładowy tekst Pana Kowalskiego". Dodam jeszcze tyle ze jak zamiast edytora dam czyste pole textarea wszystko działa poprawnie.
kod wysyłający dane
<script type="text/javascript"> $(document).ready(function() { $('#customform').submit(function(){ var id = '<?= $this->user_id; ?>'; var offert = $("textarea[name='offert']").val(); $.ajax ({ type: 'post', url: '/admin/send/offert', data: { id:id, offert: offert }, cache: false, beforeSend: function() { $("#rem").remove(); }, error: function() { $("#rem").remove(); alert('Wystąpił błąd. Spróbuj ponownie pózniej.'); }, success: function(DbData) { $("#rem").remove(); } }); return false; }); }); </script>
formularz
nikt nie zna przyczyny mojego problemu?