Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Curl open_basedir
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lirdoner
Witam przy włączonej opcji CURLOPT_FOLLOWLOCATION wyskakuje błąd
CURLOPT_FOLLOWLOCATION cannot be activated when in safe_mode or an open_basedir

Pisałem do serwerowni i odpowiedzieli, że safe_mode jest wyłączony a open_basedir musi być włączony
Napisali również, że zapewne da się uzyskać taki sam efekt na różne sposoby w php

Więc moje pytanie, co zrobić aby ta funkcja działała?
Crozin
Po prostu sprawdź czy w odpowiedzi dostałeś nagłówek Location. Jeżeli tak to wykonaj następne żądanie z takimi samymi parametrami (oczywiście pod URL wskazany przez ten nagłówek tym razem) i jako wynik zwróć odpowiedź tego drugiego żądania. Jeżeli odpowiedź w drugim żądaniu również zawiera taki nagłówek wykonujesz cały proces od nowa i tak aż do skutku (tj. gdy odpowiedź nie będzie zawierała nagłówka Location), albo gdy ilość tych żądań przekroczy wartość opcji CURLOPT_MAXREDIRS (jeżeli jest ustawiona na wartość inną niż zero).
W ten sposób możesz dokładnie odwzorować działanie opcji CURLOPT_FOLLOWLOCATION.

Żeby do tego dojść wystarczyło... spojrzeć do manuala.
Lirdoner
Hmm... ale jeżeli wysyłam coś w pierwszy żądaniu postem i potem jeśli dostane nagłówek location i wykonem kolejna żądanie to te dane przesłane postem już nie będą się liczyły
cycofiasz
Sprawdź jak to robi przeglądarka i odwzoruj to na curlu. (cookies,get)
Crozin
W następnym żądaniu (które jest odpowiedzią na pojawienie się nagłówka Location) nie wysyłasz już żadnych danych POSTem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.