Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL]Jak połączyć serwer z bazą danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Cassino
Witam, chciałbym połączyć mój serwer z baza danych. jak to zrobić?

adres mojej strony: www.casey.xaa.pl
Robert1985
A twój hosting nie udostępnia Ci phpmyadmina czy czegoś podobnego, wydaje mi się ,że każdy hosting ma coś takiego więc się zainteresuj.
Cassino
no tak, oczywiście ze ma baze danych, ale chodzi mi o to jak połączyć to wszystko co mam na serwerze z bazą danych, tak aby moja baza mogła współpracować z moim serwerem ...
tehaha
skryptem łączysz się z bazą danych i wykonujesz potrzebne operacje, zapoznałeś się chociaż z jakimś podstawowym kursem? bo trochę dziwne pytanie
Cassino
nie, znam tylko HTML winksmiley.jpg

i teraz chcę uczyć się php i MySQL dlatego zadałem pytanie ponieważ chcę zrobić strone opierająca się na PHP + MySQL

ale nie wiem jak zrobić aby moja baza danych współpracował z moim serwerem..

np w skrypcie phpbb by przemo
gdy wgra się forum na serwer to później trzeba w formularz wpisać nazwe bazy, haslo, uzytkownika i inne dane a utaj robie od 0 więc dlatego pytam jak sie połączyc z bazą danych
Robert1985
To nie pytaj o takie podstawy ,bo tego jest od groma na necie i we wszelakich książkach ,ale niech Ci będzie ,aby połączyć się z bazą w skrypcie umieszczasz :
  1. $db = new mysqli('nazwa serwera','nazwa użytkownika','hasło','baza');

resztę sobie doczytaj
Cassino
Kod
$db = new mysqli('nazwa serwera','nazwa użytkownika','hasło','baza');

ale gdzie mam to wstawić?
Robert1985
W skrypcie php który będzie korzystał z bazy danych
tehaha
nie zrozum mnie źle, ale zamiast zaczynać od zadawania bez sensownych pytań, zacznij od podstawowego kursu, tu masz całą listę kursów Temat: linkiKursy dla poczatkujacych, bo przy znajomości jedynie html i tak nie zrozumiesz tego co tu ludzie piszą, musisz opanować podstawy, wszystkie takie kwestie jak łączenie się z bazą i podstawowe operacje znajdziesz w kursach dla początkujących, powodzenia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.