Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] przycinanie elementu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Enchox
Trochę głupio jest mi pytać o rzecz tak banalną na forum, gdyż siedzę w tworzeniu stron dość długo.. mam jednak problem, którego ani ja, ani znajomi - nie potrafimy rozwiązać.

Więc tak: stworzyłem layout, oparty oczywiście na divach. W standardowym przybliżeniu wszystko wygląda dobrze, jednak gdy stronę się powiększy i przesunie w prawo, niektóre elementy po prostu są niewidoczne, obcinane. Doszedłem już do faktu, iż po prostu obszaru diva w tym miejscu już nie ma. Dzieje się to przy poniższych elementach:

#main
{
background-image:url('images/logobg.gif');
background-repeat:repeat-x;
min-height:400px;
background-color:#222222;
}

#kreska
{
background-image:url('images/hrbg.gif');
height: 10px;
}

logobg.gif to obrazek 1x400 zawierający gradient, a hrbg.gif to obrazek 2x2 zawierający kratkę.

Próbowałem z width:100%, width: auto, width: 100% dla elementów w których te divy się znajdują, display: block, display: inline, position ze wszystkimi atrybutami. Próbowałem też wiele innych rzeczy, których już nie pamiętam. tongue.gif
Właściwie wykluczyłem (ale mogę się mylić) wpływ innych elementów znajdujących się obok. Byłoby to możliwe dla diva o id="kreska", gdyż znajduje się on w dwóch innych divach i może być przez nie w jakiś sposób blokowany. Div z id="main" znajduje się jednak bezpośrednio w <body>.

Dziękuję za doczytanie postu do końca i proszę o ewentualną pomoc. biggrin.gif
PS. Szukałem w googlach, a z samym problemem męczę się już kilka godzin.
mieszkos
podaj gg to Ci postaram się pomóc bo mało z tego kumam biggrin.gif
Enchox
Cytat(mieszkos @ 19.12.2010, 18:57:28 ) *
podaj gg to Ci postaram się pomóc bo mało z tego kumam biggrin.gif

Wiedziałem, że ciężko będzie to zrozumieć biggrin.gif Ale prościej tego napisać nie umiałem biggrin.gif
1285505;p
mieszkos
rozwizanie najwyzej wkleje pozniej tutaj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.