Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Strona nie wyświetla się w Operze i Chromie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
neneth
Witam, już od jakiegoś czasu borykam się z problemem niekompatybilności przeglądarek. Zrobiłem stronę, która wyświetla się w FF, IE oraz w Safari, natomiast w Operze i Chromie wyświetla się jedynie jej tło. Proszę o pomoc i radę, jak można to naprawić w kodzie, czy zrobić pliki do każdej przeglądarki osobno czy jest jakiś inny sposób. Jestem początkujący, więc będę wdzięczny za każdą radę. Oto link do strony: www.smukłasylwetka.pl

askone
Hej

Masz niewłaściwie zamknięty znacznik <object> z flashem banera... Przenieś (lub dodaj jeśli go nie masz) zamknięcie tego znacznika tak aby pozostałe elementy div były poza nim...

Pozdrawiam
neneth
Dziękuję za spostrzegawczość. Ja tak długo patrzyłem w kod i nie zauważyłem. Mam jeszcze jeden kilka drobnych problemów: 1. dlaczego w IE, Operze oraz w Safari wyświetla się komunikat: Server is anavaible. Mam wszystko podpięte do serwera i nie mam pojęcia, jaka może być tego przyczyna. 2. w Chromie nie wyświetla się formularz kontaktowy i stopka. Jak to zrobić, żeby wyświetlał się wszędzie, na każdej przeglądarce? Ponownie proszę o pomoc i dziękuję za już uzyskaną.
Pozdrawiam
askone
  1. Komunikat związany jest z błędnie podaną ścieżką do pliku comments.php. Włącz konsolę w firebuga w trakcie wczytywania strony tam będziesz widział ten komunikat...
  2. Problem identyczny jak wcześniejszy - błędnie zamknięty znacznik <object>. Spójrz w div o id="komentarze", jest tam object - zamknij go tak aby nie zawierał w sobie div'a z formularzem

ps. po co tak wiele flasha?? formularz do komentarzy we flashu...

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.