Cytat
A nie wpisanie nazw pól nie jest równoznaczne z deklaracją inserta do wszystkich pól.
Masz rację.
Cytat
A i kolejność pól też możesz mieć dowolną, ważne jest żeby się nazwy zgadzały
Wydawało mi się, że kiedyś zrobiłem taki manewr i właśnie to powodowało błąd. Ale było to bardzo dawno temu i jakoś się tak nauczyłem... muszę chyba sobie mały test zrobić na jakimś przykładzie.
Cytat
Nieumiejętność użycia Googlea (czy też innej wyszukiwarki) jest... co tu dużo mówić: ułomnością, taką jak analfabetyzm czy dysleksja - to się "leczy", a nie szanuje.
Jak widzisz na ulicy człowieka upośledzonego, to co robisz? Śmiejesz się z niego, czy dajesz innym spokojnie go wyleczyć (bądź zminimalizować ułomność)? Ja nie staram się takich ludzi ośmieszać na oczach ok. 500 osób (być może tyle teraz przegląda to forum). Poza tym zaznaczyłem, że może to być spowodowane lenistwem. Zresztą nieistotne, nie kontynuujmy tego wątku.
Cytat
Rozszerzenie MySQL (mysql) jest przestarzałe i nie warto z niego korzystać. Skorzystaj z PDO.
Hmmm... a to nie tyczy się programowania obiektowego? Muszę się z tym zapoznać, bo widzę, że jest tam poruszony temat transakcji

Dzięki