{ $info=""; $max_rozmiar=1024*2000; if ($_FILES['plik']['size'] < $max_rozmiar) { if($_FILES['plik']['error'] == 0) { $nazwa_pliku='pliki/'."{$_FILES['plik']['name']}"; //$nazwa_pliku=$_FILES['plik']['name']; $info.="Plik został poprawnie dodany."; @chmod ($nazwa_pliku, 0644); } } else { $info.="Błąd: 1.<br />"; } } else { $info.="Błąd: 2.<br />"; } } else { $info.="Błąd: 3.<br />"; } } else { $info.="Błąd: 4.<br />"; } } else { $info.="Błąd: 5.<br />"; } } <form action="admin.php?id=administracja_plikami" method="POST" enctype="multipart/form-data"> <fieldset> <legend>Prześlij plik</legend> Wybierz folder: <select> <option selected value="">wybierz</option>'; { if ($plik != "." && $plik != "..") { { } } } echo'</option> </select><br /> <hr /> <input type="file" name="plik" /><br /> <input type="file" name="plik" /><br /> <input type="file" name="plik" /><br /> <hr /> <input type="submit" name="wyslij_plik" value="Wyślij plik" /> </fieldset> </form>';
i teraz wyjaśniam moją sprawę. Chciałbym móc przesyłać jeden lub wiele plików do wybranego przeze mnie katalogu. Zrobiłem wypisywanie plików, ale teraz:
1. Jak umieścić to w ścieżce. Rozumiem, że to musi być w $nazwa pliku, ale czy jeszcze raz wpisywać $p = opendir... czy za pomocą funkcji, po prostu JAK?
2. Jak przesłać takim formularzem, jak wyżej podałem wiele zdjęć na raz, znaczy jednocześnie?
Proszę o pomoc!