chcialbym otrzymac efekt fade podczas dodawania class'y zapomoca jquery
a konkretniej, jesli spojrzymy na kod html, mam jednego glownego div#cont w ktorym znajduja sie kolejne div'y
skladajace sie z <p> oraz <span> teraz co bym chcial uzyskac, to po najechaniu myszka na jednego z taga <div><p>...
pojawil mi sie opis w <p> (to mi sie udalo zrobic), oraz zeby pojawilo sie tlo w tym <div><p>...
ale nie pojawilo sie tak normalnie tylko zeby mialo dodatkowy efekt fade, tak jak mi sie to udalo zrobic z tagiem <p>
<div id="cont"> <div> </div> .... </div> #cont { width:640px; display: table } #cont div { width: 640px; display: table-row } #cont span { width:270px; text-align:center; float: left } #cont img { width:250px; padding: 0 3px 3px 3px; background-image: url(../images/back/backheight.jpg); background-repeat: repeat-x; background-position: left bottom } #cont p { float: left; width: 370px; padding-top: 50px } .backA { background-image: url('../images/back/backwidth.png'); background-position: top right; background-repeat: repeat } $('#cont div').hover( function() { $(this).find('p').fadeTo(1000, 1); }, function() { $(this).find('p').fadeTo(1000, 0); });
gdzies tam na necie znalazlem niby rozwiazanie z uzyciem toogleClass('myclass',500)
oraz z animate $(this).stop().animate({ background: ' url('../images/back/backwidth.png') top right repeat' }, 500);
ale zadne z tych przykladow nie dziala
bede wdzieczny za jakies, pomysly, linki, cokolwiek pozwoli mi uzyskac taki efekt
pozdrawiam
piasek