Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Łatwa edycja MySQL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
tikky
Witam,

Mam bazę danych MySQL a w niej różne produkty, które są wyświetlane na stronie.

Teraz potrzebuję przygotować w PHP stronę, dzięki któej będzie można łatwo tym zarządzać. Czyli coś w stylu PHPMyAdmin, ale chodzi mi o prostą edycję - tak aby sekretarka potrafiła dodać / edytować / usuwać produkty.

Pytanie: jak to zrobić najprościej?
Swego czasu widziałem jakieś roziwązania, które automaycznie bądź półautomatycznie pozwalały wygenerować odpowiednie formularze w PHP na bazie typów pól w MySL, ale nie mogę tera tego odnaleźć.

Nie wiem czy wyraziłem się dostatecznie precyzyjnie?
askone
A nie lepiej zrobić jakąś prostą dedykowaną aplikację - kilka formularzy + prosta walidacja i już...
tikky
No może i lepiej ale trzeba umieć i mieć czym.
Dlatego poszukuję póki co rozwiązania w PHP.
wookieb
Ty nie pytasz o to JAK to zrobić (rozwiązan jest mnóstwo nie oczekuje od nas gotowców - ale FW masz do tego sporo) tylko, żebyśmy "zrobili" za Ciebie. Może powiedz czy ty chociaż znasz php? Jak znasz to zadaj pytanie o konkretny problem a nie "jak programować w php?"
tikky
Znam PHP, nie obiektowe co prawda ale znam.
Chodzi mi o podpowiedź jakiegoś rozwiązania, typu klasa lub bilioteka, która ułątwi generowanie formularza zapytania do MySQL
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.