Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Zawieszające się crony
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
sylwiaw
Witam. Mam pytanie dotyczące działania cronów. Otóż prowadzę mały serwis informacyjny z zakresu finansowo-biznesowego. Serwisu nie robiłam sama. Kupiłam gotowca. Jedyny problem jaki wynika z tym serwisem to taki, że aktualizacja kanałów rss i newsletter po kilku dniach się zawiesza. Po prostu przestaje ściągać dane na serwis. To bardzo irytujące. Bo muszę w ten sposób co chwilę wpisywać crony od nowa.
Swojego czasu korzystałam z serwisu setcronjob.com gdzie serwis sam aktualizował pliki na moim serwisie. Po pewnym czasie tą usługę aktywowałam na moim serwerze. Niestety. Bez względu z jakiej usługi kożystam cały proces ciągle się powtarza. Próbowałam już dowiedzieć się czegoś od serwisu z którego kupiłam szablon. Ale owy Pan po prostu olewa sytuację. Nie wiem czy na podstronach owego serwisu nie są czasami wpisane jakieś ograniczniki, że np aktualizację ma zrobić ileś tam razy a potem ma ją wyłączyć.
Nie wiem jak temu zaradzić. Bo ciągłe aktualizowanie cronów jest bardzo uciążliwe.
CuteOne
Bez kodu nie wiele, można powiedzieć / doradzić - możliwe, że wina leży po Twojej stronie np. złe ustawienie crona. Aby to sprawdzić wystarczy utworzyć nowy plik o nazwie cfile.php, który będzie tworzył pusty plik.

1. <?php
  2.  
  3. file_put_contents(date("Y-m-d"), '');
  4. ?>

Ustawiasz crona aby codziennie odpalał plik cfile.php tak samo jak Twój plik odpowiedzialny za aktualizację. To czy cron działa prawidłowo zobaczysz sama [codziennie powinien pojawiać się nowy plik z aktualną datą]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.