[Komentarze]
id Przynaleznosc uzytkownik tresc DATA 3 NULL 3211 lubie placuszki 2010-12-28 14:27:49
[news]
id tresc temat DATA 21 firmy orazaasdas zdobyte... O mnie 2011-01-04 18:36:48
Chciałbym pobrać wartość [id] z tabeli news i wpisać ją w tabele komentarze w kolumnę [przynaleznosc]. Tak żeby news został przydzielony do komentarza i wyświetlony poniżej. Nie za bardzo wiem jak się za to zabrać, póki co wyświetla mi poprawnie jeżeli mam tylko jeden news, wtedy wszystkie komentarze pokazuje się pod nim.
Tutaj zamieszczam cały kod ..
<?php require_once('bd.php'); $komentarz = $_POST['komentarz']; $uzytkownik = $_SESSION['login']; $dbc = mysqli_connect(DB_HOST, DB_USER, DB_PASSWORD, DB_NAME); $query = "SELECT * FROM news"; $wynik = mysqli_query($dbc, $query); while ($row = mysqli_fetch_array($wynik)) { } $query = "INSERT INTO komentarze VALUES('', '$uzytkownik', '$komentarz', now())"; // Tutaj mam problem. mysqli_query($dbc, $query); mysqli_close($dbc); } else { } } mysqli_close($dbc); ?> <label for="username">Komentarz:</label> <input type="text" name="komentarz" size="25" /> <input type="submit" value="Dodaj komentarz" name="submit" /><br><br> </form> <?php }} ?>