Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]krasnal , brak wyświetlania php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
blade123321
Witam . Mam oto następujący problem. Dopiero co zaczynam moją przygodę z PHP więc jestem laikiem , a mój problem wygląda następująco:
posiadam zainstalowanego krasnal serv 2.7 i kiedy wrzucam stronkę zapisana z rozszerzeniem .php ten kod wcale mi się nie wyświetla, choć w źródle strony jest, i wrzucam plik odpowiednio do c/usr/krasnal/www . Proszę o pomoc worriedsmiley.gif
Crozin
Skoro zaczynasz z PHP to nie pracuj w środowisku sprzed lat. Ściągnij sobie paczkę UniServer, XAMPP czy WAMP gdzie masz przynajmniej nowe wersje oprogramowania.
Jeżeli będziesz mieć problemy to pokaż jakie masz pliki i jak je wywołujesz.
mieszkos
usun krasnala, sciagnij xampp
blade123321
A czy te programy są po polsku lub są do nich jakieś porady/instrukcje?
Crozin
Cytat
A czy te programy są po polsku lub są do nich jakieś porady/instrukcje?
Samo oprogramowanie nie. Ale jest w sieci cała masa polskich materiałów na ich temat. Zresztą co to za filozofia kliknąć "next" kilka razy.
grassmen
Jak masz jeszcze krasnala to:
1. pokaż ten kod php
2. czy piórko krasnala świeci się na zielono ?
3. i światła SQL na zielono ?
blade123321
<html>
<head>
pierwszy php
</head>
<body>
<?php
echo "hello world";
?>
</body>
</html>

a reszta swieci sie na zielono to i to
mieszkos
nie kalecz, usun tego krasnala i sciagnij xampp, potem odpalasz control panel i kliasz start apache i start mysql. cala filozofia
blade123321
dobra. mam już xampp'a lecz gdzie wrzucać skrypty i jak je odtworzyć w przeglądarce?
Smertius
Katalog htdocs w katalogu instalacyjnym xampp.

Wpisz w przeglądarce localhost
blade123321
no wpisalem i po /nazwe pliku.php i nic
kadlub
spróbuj 127.0.0.1/nazwa pliku
blade123321
nic nie dalo
na stronce sie wyswietla
Nie znaleziono obiektu!

Nie znaleziono żądanego URLa na tym serwerze. Jeśli wpisałeś URLa ręcznie, sprawdź, czy nie się nie pomyliłeś.

Jeśli myślisz, że jest to błąd tego serwera, skontaktuj się z administratorem.
Error 404
127.0.0.1
2011-01-23 20:17:58
Apache/2.2.14 (Win32) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 OpenSSL/0.9.8l mod_autoindex_color PHP/5.3.1 mod_apreq2-20090110/2.7.1 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.1
kadlub
zainstalowałeś xamppa i uruchomiłeś go w panelu gdzie po kolei włączasz apache , mysql.
a co masz jak wpiszesz 127.0.0.1 lub localhost?
powinieneś mieć strone xampa
blade123321
Gratulacje:
XAMPP został pomyślnie zainstalowany w tym systemie!

Teraz możesz zacząć używać Apache i Co. Po pierwsze sprawdź »Stan« z lewej strony w nawigacji, aby się upewnić, że wszystko pracuje poprawnie.

Powodzenia, Kay Vogelgesang + Kai 'Oswald' Seidler + Carsten Wiedmann
mieszkos
jesli wrzuciłes stronke do htdosc to teraz wpisujesz localhost/nazwapliku.php
np chyba ze masz tam folder no to localhost/nazwa folderu/nazwa pliku
Mephistofeles
Masz Skypa? On się gryzie z Apachem (port 80).
blade123321
nie mam skype

spoko czyli nikt nie moze pomoc.
thek
Wyświetl phpinfo. Może problem jest w jakimś byku w samym php i nie startuje ono poprawnie. No i włącz raportowanie błędów. Masz temat jak zadać pytanie na forum. Tam masz masę podpowiedzi co zrobić jeśli coś nie działa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.