Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Utrata sesji - pojedyncze przypadki
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ZuyPan
Witam.
Jakie mogą byc przyczyny niepamiętania sesji pomiędzy podstronami?
Oczywiście w każdym pliku daje session_start(); itd. 99 % użytkowników nie ma z tym problemu ale 2 zgłasza mi problem, ze po przejściu na inną podstronę lub odświeżeniu witryny są wylogowani. Pytałem czy blokują ciasteczka, ale wywnioskowali, że nie więc nie wiem co może być przyczyną.
Jakieś sugestie?
matrik
Ja też miałem te problemy z userami, ale to jest zmyslenie, poprostu sesja jest po stronie serwera a trzyma to SessionID.
Jednym słowem mogą mieć problem z własnym kompem - bardzo prawdopodobne (trojan haha.gif)
Albo, w logowaniu masz błąd warunków - też miałem ten przypadek.
Jeszcze jedno bardzo ciekawe to może wpisują adres strony ręcznie a sesja już dawno wygasła, proponuje podtrzymanie sesji przez cookie.
Pozdro
ZuyPan
Trzymam sesje w ciasteczkach.
matrik
Hmm, no to w takim razie napisz skrypt, który będzie analizował przez jakiś czas aktywność zmiany ciastek danego użytkownika po IP.
To będzie najlepsze rozwiązanie, wyniki zapisuj w bazie SQL o polach: id, ip, id_user, time, data
w polu data zapisz tablice poprzez unserialize/serialize czy jakoś tak haha.gif, time = time()
dodaj warunek do $_SESSION['TMP_TIME_CHECK'] = time()
i ustaw różnice 10sek. sprawdzania, żeby ci nie muliło strony.

^ ^
to dla tych co przechodzą na podstronę, a na logowanie nie mam pomysłu, może jak naprawisz ten problem to się pojawi odpowiedź na logowanie.
ZuyPan
Bardzo dziwne...
Nagle wszyscy tracą sesje tylko nie ja...
Jak to możliwe?!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.