Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Panel - Dodanie wartości do każdego usera
Forum PHP.pl > Forum > PHP
miras
Witam, mam pewien skrypt rejestracji, logowania + panel admina - chcę zrobić takie coś, że każdy user, który się zaloguje będzie miał takie okienko w którym może wpisać pewien kod to to wyśle ten kod do panelu admina i admin będzie miał 2 opcje - jeżeli kod będzie dobry to admin klika 'akceptuj' i w tedy w panelu usera jest status " Zaakceptowano" i od czasu kliknięcia "akceptuj" Zaczyna odliczać czas tj. 31 dni - po tym czasie ten status wygasa i jest "Wygasło czy cos takiego"... Proszę o jakieś cenne wskazówki.
ADeM
Cenna wskazówka: zacznij pisać.

Napisz jak będziesz miał jakiś konkretny problem.
miras
Cały czas to robie... chyba już wymyśliłem coś... ale nie zamykajcie jeszcze tematu.
Kshyhoo
1. Dodajesz do bazy komórkę, gdzie trzymasz np: 0 - nie zatwierdzony i 1 - zatwierdzony przez admina... potem sprawdzasz ten warunek.
2. Zapisujesz w bazie datę i czas dodania, potem sprawdzasz, czy czas już minął.
Więcej szczegółów, jak zobaczymy Twój kod...
miras
Robię to na plikach txt jbc.

No i Pojawiły się problemy...
  1. <?php
  2.  
  3. echo $kod;
  4. $adr6 ='users/' . $_POST['kod'] . '.kod';
  5. $kod = $_POST['kod'];
  6. if (!file_exists("$adr"))
  7. {
  8. $open6 = fopen ("$adr6","a+");
  9. fwrite ($open6, $blocked);
  10. $uuuu = '<td> $kod </td></tr>';
  11. $uuu = fopen ("users.txt", "a+");
  12. fwrite ($uuu, $uuuu);
  13. }
  14. ?>

Ten Skrypt pobiera dane z formularza i zapisuje w wyznaczonym miejscu w pliku txt tylko zamiast wczytać zmienną $kod np $kod = 5 to w pliku users.txt powinno wczytać tą "5" a wczytuje "$kod" co poradzić, żeby nie zmieniać rozszerzenia pliku users.txt questionmark.gif
emajl22
  1. $uuuu = '<td> $kod </td></tr>';

na:
  1. $uuuu = "<td> $kod </td></tr>";

albo jak już uparłeś się na ' ' to:
  1. $uuuu = '<td> '.$kod.' </td></tr>';

podstawy :/
miras
Działa dziękuję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.