Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak zmienić kolor czcionki w takim wypadku ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zoltar08
Witam w e-sklepie mam taką linijkę jak poniżej. Jak zmienić w zdaniu (Jeżeli potrzebują Państwo jakiekolwiek pomocy, prosimy o kontakt z obsługą serwisu) czcionkę np. kolor ?

1. define('EMAIL_CONTACT', 'Jeżeli potrzebują Państwo jakiekolwiek pomocy, prosimy o kontakt z obsługą serwisu: <a href="mailto:' . STORE_OWNER_EMAIL_ADDRESS . '">'. STORE_OWNER_EMAIL_ADDRESS ." </a>\n\n");

Z PHP jestem trochę zielony wiec za pomoc z góry dzięki.
bialko0019
a nie możesz dać znacznika html do tego tekstu, tak jak jest <a href... ? Na przykład 'Jeśli potrzebują <span style="color : #COLOR; ">pomocy</span>, prosimy.... ?
-zoltar08-
wpisałem:
  1. define('EMAIL_CONTACT', '<span style=color : #cc0000>Jeżeli potrzebują Państwo jakiekolwiek pomocy, prosimy o kontakt z obsługą serwisu:</span> <a href="mailto:' . STORE_OWNER_EMAIL_ADDRESS . '">'. STORE_OWNER_EMAIL_ADDRESS ." </a>\n\n");

ale nie działa. Ale z tego co widzę są to dane do maila zwrotnego więc możliwe że się tego nie zmieni (tryb tekstowy)
Rudi1204
a nie możesz w tej linijce zrobić
  1. <span style="color : #cc0000"><?php echo EMAIL_CONTACT;?></span>
-zoltar08-
OK. Już działa. Trzeba było ustawić w opcjach domyślne HTML a nie text.

Dzięki za zainteresowanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.