Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Podczas logowania posypują siębłędy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kiepski96

Takie oto błędy sypią się,gdy ktoś chce się zalogowac :
Co one mogą oznaczać ?

Do plików zrobiłem includy tylko z danymi : nazwa użytkownika,nazwa bazy danych i hasło

Warning: include(./../data.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 7

Warning: include(./../data.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 7

Warning: include() [function.include]: Failed opening './../data.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 7

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'nagrody'@'localhost' (using password: NO) in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 13

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 14

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 16

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 17

Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 25
kadlub
miałeś tak czy inaczej
  1. include("./../data.php");
kiepski96
Tak mam
kadlub
masz chyba złą ścieżkę do tego pliku sprawdź ją jeszcze raz
kiepski96
data.php mam od razu na roocie,bez żadnych katalogów,a logowanie1 mam w : root/skrypty/logowanie1.php
Hekko
Wstaw ścieżkę bezwzględną albo popraw:
Piszesz: root/skrypty/logowanie1.php a wg błędu jest root/testy/skrypty/logowanie1.php
kiepski96
A jak się pisze ściekę bezwzględną ?

Jak by wyglądała w tym przypadku ?
Aby się cofnąć z drugiego folderu do roota ?
Hekko
Ścieżka bezwzględna:
  1. include("/home/nagrody/public_html/data.php");

lub:
  1. include("./../../data.php");
kiepski96
OK,poprawiłem,teraz zostało jeszcze :

$mysql_username = 'nagrody_nagrody'; $mysql_password = 'kanapka'; $mysql_database = 'nagrody_nagrody';
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'nagrody'@'localhost' (using password: NO) in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 13

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 14

Warning: mysql_query(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 16

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on line 17

Warning: mysql_close(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/nagrody/public_html/testy/skrypty/logowanie1.php on lin
Hekko
Jak byk jest napisane w czym problem, sprawdź ustawienia bazy danych.
Daiquiri
Błedny user/hasło przy logowaniu do bazy.
wookieb
O nie. Wklepujesz w google komunikat błędu. Nie będziemy setki razy powtarzać jak poprawiać jeden i ten sam błąd.
Na przyszłość Temat: Jak poprawnie zadac pytanie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.