1.witryna.php
<html> <body> <h1>Witryna z zabawkami</h1> <?php include('magazyn.php') ?> </body> </html>
2.magazyn.php
<h2>Gry, bajki i zabawy dla dzieci.</h2> <?php include('wykaz.php') ?>
3.wykaz.php
<p>To jest wykaz zabawek</p>
W tym podstawowym zestawie (uproszczony) kod witryny jest poprawny i wygląda następująco:
Po wprowadzeniu funkcji preg_replace do pliku witryna.php, w celu wymiany wyrazu "dzieci" na wyraz "dziewczynki" w pliku magazyn.php, plik witryna.php wygląda następująco:
<html> <body> <h1>Witryna z zabawkami</h1> <?php $wyszukaj ="/dzieci/"; $zamiana ="dziewczynek"; ?> </body> </html>
...czyli nie do końca poprawnie, gdyż zwraca mi co prawda przetworzony kod strony, ale nie inkluduje pliku wykaz.php
...ja natomiast chciałbym otrzymać do końca wyrenderowany kod strony czyli taki:
W jaki sposób zaimplementować funkcję preg_replace, aby plik "wykaz.php" został poprawnie dołączony do kodu strony za pomocą funkcji include? Prawdopodobnie użyta tutaj przeze mnie funkcja echo nie jest rozwiązaniem (?) Dodam, że nie mam wpływu na pliki magazyn.php oraz wykaz.php, a zastosowanie funkcji preg_replace jest również konieczne (uprościłem ten przykład).
Proszę o pomoc i pozdrawiam serdecznie.