Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript] Hotlinkowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
slawek3422
Witam.
Wczoraj zorientowałem się, że konkurencyjna firma kopiuje na bezczelnego opisy produktów z mojej strony. Na ich nieszczęście skopiowali też link do obrazka, który znajduje się na moim serwerze. Chciałbym zrobić teraz tak, że jak odwołają się do tego pliku to wywali im alert, że treść jest nielegalnie skopiowana. Nie mogę tego zrobić na zasadzie podmiany zdjęcia bo ma ono w kodzie ustalone wymiary W: 1px, H: 150px i podmiana nie będzie widoczna.

Zrobiłem plik .htaccess, który przekierowuje na plik html a tam jest alert. Wszystko działa w momencie jak odwołam się do pliku bezpośrednio z przeglądarki natomiast nie działa w momencie gdy odwołanie znajduje się w kodzie obcej strony. Testowałem też odwołanie do pliku ze swojej strony i też nie działa jak odwołanie znajduje się w kodzie.

Poniżej plik htaccess:

1. Options FollowSymLinks
  2. RewriteEngine On
  3.  
  4. RewriteRule .*\.(jpe?g|gif|bmp|png)$ alert.php [L]

Próbowałem też przekierować na plik PHP i tam header location na radiomaryja, też działa jak odwołam się przez przeglądarkę a nie działa jak jest w kodzie

jest jakiś sposób aby zmusić to do działania ?
kalmaceta
google nie gryzie pierwsze linki na liście
slawek3422
racja - nie gryzie, jednak przed napisaniem posta szukałem rozwiązań, byłem również na stronach, które wg. Ciebie rozwiązują problem ... więc nie rozwiązują one problemu bo są tam przedstawiane przekierowania na jpg lub całkowite blokowanie a ja nie mogę zrobić ani jednego ani drugiego ... chcę alert, przekierowanie na plik z alertem działa tylko poprzez bezpośrednie odwołanie, nie działa gdy jest linkowane, zresztą już o tym pisałem
kalmaceta
w pierwszych dwóch linkach jest wszystko co potrzebuje nawet początkujący. Jeśli uważasz, że to za ciebie napisze - zapraszam do ogłoszenia zlecenia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.