Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Import kilku baz danych w jednym pliku
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
duladr
Witam.
Miałem na localhoście utworzonych kilka baz danych. przed formatem wyeksportowałem je do jednego pliku sql.
po formacie próbowałem je zaimportować, ale wyskakują mi błędy.
Jak importuję plik bez nieskompresowany, to wywala mi:
Cytat
Nie otrzymano żadnych danych do importu. Albo nie została wysłana nazwa pliku, albo plik był zbyt duży (maksymalny dopuszczalny rozmiar pliku określa się w konfiguracji PHP). Zobacz FAQ 1.16.

Zmienilem max dopuszczalny rozmiar pliku i nic to nie dało
Jak wgrywam plik skompresowany, to z kolei:
Cytat
Zapytanie SQL:

--
-- Baza danych: `information_schema`
--
CREATE DATABASE `information_schema` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja
#1044 - Access denied for user 'root'@'localhost' to database 'information_schema'

Próbowałem też bigdumpa, ale też wyskakują błędy.
Da się jeszcze tą bazę odzyskać?
Hekko
Po co Ci zrzut bazy information_schema? Zupełnie niepotrzebnie. Usuń to najpierw.
duladr
Cytat(Hekko @ 10.02.2011, 22:46:31 ) *
Po co Ci zrzut bazy information_schema? Zupełnie niepotrzebnie. Usuń to najpierw.

A mógłbys to opisać trochę dokladniej, albo wskazać, gdzie znaleźć informacje na ten temat.
Nie za bardzo znam się na tym.
W php my admin nie mogę zaznaczyć tej bazy, zeby ją usunąć, a po wejściu w bazę i zaznaczeniu tabel też nie mogę ich usunąć, bo wyskakuje brak dostępu do nich, chociaż wszyscy użytkownicy mają pełne uprawnienia.
Hekko
Tej bazy nie ruszaj, systemowa.
Nie dodawaj jej do eksportu po prostu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.