Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z osadzonym Flashem
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
gryzly123
Witam smile.gif

Mam mały problem z plikami SWF. Otóż osadzam je za pomocą dość ogólnikowego kodu:
  1. <embed src="nazwa_pliku.swf" height="80" width="450">

wewnątrz tabeli.

Info o braku flasha jest niepotrzebne, gdyż strona będzie zawierała osobną adnotację pod tabelą.

Problem w tym, że po uruchomieniu w przeglądarkach IE8 i Firefox 3.6.13 (innych nie sprawdzałem) pod plikami pojawia się dokładnie pięciopikselowy odstęp (tylko z dołu, wszystkie inne boki pozbawione są takich marginesów), wyjątkowo niepożądany, gdyż animacje mają sprawiać wrażenie jednego tylko pliku worriedsmiley.gif

Pliki swf były wygenerowane Macromedia Flash 8, choć raczej nie ma to tutaj znaczenia gdyż odstęp nie zawiera się w samym objekcie.

Proszę o pomoc, pozdrawiam biggrin.gif
gryzly123
Wciąż nie działa. Myślę że ma to związek z tabelkami. Spróbuję "połączyć" trzy animacje w jedną i zlikwidować tabelę, powinno być lepiej.

Swoją drogą nie zna ktoś jakiego innego sposobu odświeżania fragmentu strony niż iframe? Animacje flash nieobjęte ramką muszą zostać na swojej pozycji, gdyż jest w nich player, który przy odświeżeniu zacząłby grać od nowa (to z kolei byłoby bez sensu).

Pozdrawiam smile.gif
sylwekqaz
Js z biblioteką Jquery posiada funkcje .load .

Przykład

1. window.onload=setTimeout('z(0)',10000);
  2. $('#przycisk').onload=z(1);
  3. function z(r){
  4. $('#chat_body').load('<? echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?> #chat');
  5. if (r == 0) {
  6. setTimeout('z(0)',5000);
  7. }}

i dodatkowo przycisk do ręcznego odświeżenia

1. <input value="Odswiez" id="przycisk" type="button">

gryzly123
Tylko ciekawe, jak Javascripta (jeszcze z osobnymi bibliotekami, jeśli dobrze rozumiem) wrzucić do animacji flash wink.gif Zdecydowałem, że zostanę przy iframkach, bo wyglądają na proste przy edycji w CSSie smile.gif Temat można zamknąć, kolega dostanie "Pomógł" za dobre chęci biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.