$name = '../pobierz/files/'.$name;
$uchwyt = fopen($name, "r");
header('Content-Type: $rozszerzenie');
header('Content-Disposition: attachment; filename="$name"');
No i tak, $name trzyma ścieżkę do pliku, $uchwyt otwiera, $tresc czyta, a później próbuję wyświetlić i dalej nic. Normalnie już nie mam pojęcia totalnie co jest nie tak.
edit :
nie wiem, kombinuje już jak bury koń -.- przerobiłem po raz n-ty kod i wygląda tak :
<?php
$id = $_GET['file'];
$select = mysql_query("SELECT name, rozszerzenie FROM download WHERE id='$id'");
$typ = $select['rozszerzenie'];
$name = $select['name'];
if(isset($_GET['file']) && $_GET['file']==$id) {
$fd = fopen("../pobierz/files/$name","r"); $size = filesize("../pobierz/files/$name");
header("Content-Type: application/octet-stream"); header("Content-Length: $size;"); header("Content-Disposition: attachment; filename=$fileName");
}
?>
trochę ściągnąłem z internetu, trochę sam dopisałem bo już nie wiem w czym tkwi błąd. Po kliknięciu na jakikolwiek plik, ściąga mi jakiś plik z rozszerzeniem .php a tam błędy typu :
Kod
<br />
<b>Warning</b>: mysql_query() [<a href='function.mysql-query'>function.mysql-query</a>]: Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in <b>...</b> on line <b>5</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: mysql_query() [<a href='function.mysql-query'>function.mysql-query</a>]: A link to the server could not be established in <b>...</b> on line <b>5</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in <b>...</b> on line <b>6</b><br />
Nie wiem, może to być wina bazy danych? Bo jak ustawię sobie obojętne jakie dane bez użycia bazy danych, po prostu nazwa i rozszerzenie w zmiennych to ładnie to pobiera. A jak dodam ściąganie danych z bazy danych to już się sypie. Ale o dziwo logowanie, dodawanie plików działa z bazą bez problemu. Bardzo proszę o pomoc, bo męczę się z tym i męczę i nic mi do głowy sensownego nie przychodzi...