Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: input value nie wyswietla calosci
Forum PHP.pl > Forum > PHP
jacobson
Witam, mam pytanie otoz mam formularz ktory na bierzaco sprawdza w bazie danych informacje i z bazy umieszcza je w polu input value.
  1. <td><input type=\"text\" name=\"category\" value=" . $category . " /></td>

Cala procedura wyglada tak ze najpierw dodaje rekord do bazy przy pomocy jednego formularza. W bazie danych wszystko sie zgadza nawet jak napisze np "ile jest 2+2". W bazie danych widze dokladnie taki rekord.
W drugim formularzu gdzie do pola value pobieram aktualna wartosc pola z bazy nie wyswietla calosci tylko "ile".
zapytanie to zwykly SELECT category FROM tabela ....

Czy jest to jakies ograniczenie ktorego nie moge obejsc zeby w polu value wypisac taka wartosc ?
pozdrawiam

zapomnialem dodac ze przy normalnym wyswietlaniu rekordu z bazy, wszystko wyswietla sie normalnie "ile jest 2+2"
erix
A może trochę więcej informacji?
jacobson
nie wiem jakie jeszcze informacje bylyby potrzebne... wydaje mi sie ze wszystko zawarlem...

Wlasnie rozwiazalem problem widocznie pola input maja ograniczenie value ze znakow po spacji juz nie uwzgledniaja ... zamienilem pola input na textarea.
mortus
Cytat(jacobson @ 5.03.2011, 12:18:03 ) *
nie wiem jakie jeszcze informacje bylyby potrzebne... wydaje mi sie ze wszystko zawarlem...

Wlasnie rozwiazalem problem widocznie pola input maja ograniczenie value ze znakow po spacji juz nie uwzgledniaja ... zamienilem pola input na textarea.

A to ciekawe, problem na pewno tkwi gdzieś indziej.
jacobson
  1. $result = $database->query($q);
  2. $num_rows = mysql_numrows($result);
  3. if (!$result || ($num_rows < 0)) {
  4. echo "Blad podczas wyswietlania danych";
  5. return;
  6. }
  7. if ($num_rows == 0) {
  8. echo "Tablice puste";
  9. return;
  10. }

Wybieranie z bazy danych rekordow potem forem listuje odpowiednie pola z rekordu.

$q = "SELECT category FROM " . table . " WHERE abba = 0";

takie zapytanie do bazy

po wylistowaniu rekordow forem

$id = mysql_result($result, $i, "id");
$category = mysql_result($result, $i, "category");

i potem nastepuje to pole input co w 1 poscie gdzie w value wstawiam $category.
erix
A czym dodajesz to do bazy?
mortus
Cytat
zapomnialem dodac ze przy normalnym wyswietlaniu rekordu z bazy, wszystko wyswietla sie normalnie "ile jest 2+2"

Problem zatem leży w odpowiednim fragmencie kodu PHP. Wklej tutaj ten fragment.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.