Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dołączanie plików graficznych do treści maila.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
brayan.tr
Witam chciałem dorzucić do wiadomości e-mail zdjęć wplecionych w treść maila. Posługuje się klasą php mailer.
Obrazek zostaje dołączony za pomocą funkcji: AddAttachment to samego maila i przesłany rzem z nim. W Outlocku wszystko ok lata i wyświetla obrazki automatycznie. Natomiast gmail np blokuje je. Czy istnieje jakiś sposób aby w każdej poczcie i kliencie poczty pliki graficzne wyświetlały się automatycznie ?
bim2
Gmail blokuje, żeby zabezpieczyć użytkownika przed potencjalnymi wirusami. Raczej tego nie ominiesz, użytkownik musi cię dodać do osób zaufanych.
fiasko
Kolego - oczywiście, że się da dołączyć.
smile.gif
Kod
$mail->AddEmbeddedImage($filename_url_mod, $nazwa_docelowa,
    $nazwa_docelowa, 'base64', 'image/'.$aktualne_roz);

Kilka dni temu rozpocząłem podobny temat . Więc sobie go poszukaj .

W ten sposób zadziała na gmail , outlook, o2 , onet.pl wp.pl i outlook express .

Dobre rady jakie mogę dać jak będziesz pisał:
style dołączaj lokalnie . Nie odwołuj się przez klasy np. class (bo na gmail nie będzie ładnie działać)

Nie dołączaj obrazków jako background ani w stylach ani w html. Bo to nie przejdzie.

nie wiem czemu ale znaki
Kod
&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&
na Gmail nie są poprawnie interpretowane.

Ja napisy na grafikę nakładam jak znaki wodne. I problem ominięty. arrowheadsmiley.png

Dopieszczam szablon i jeszcze różne jaja się dzieją . smile.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.