Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]Przesunicie diva
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Kamil9132
Witam
Mam taki kod:

1.  
  2. <div style="width:700px; margin-left: auto; margin-right: auto">
  3.  
  4.  
  5. <div id=\"all\" style=\"position:absolute; margin-top: 300px; \">
  6.  
  7. &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;
  8.  
  9. <form method=\"POST\" action=\"login.php\">
  10. <table cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" width=\"180\">
  11.  
  12. <tr><td><br></td></tr>
  13. <tr><td width=\"50\"><font size=\"4\">Login:</font></td><td><input type=\"text\" name=\"login\" maxlength=\"32\"></td></tr>
  14. <tr><td width=\"50\"><font size=\"4\">Hasło:</font></td><td><input type=\"password\" name=\"haslo\" maxlength=\"32\"></td></tr>
  15. <tr><td align=\"center\" colspan=\"2\"><input type=\"submit\" value=\"Zaloguj\"><br><font size=\"4\">Lub jeżeli nie masz konta</font><br>
  16. <a href=\"rejestracjaa.php\"><font size=\"4\">Zarejestruj się</font></a>
  17. </td></tr>
  18.  
  19. </table>
  20. </form></div>

I moje pytanie brzmi:
Jak przesunąć tego diva
<div id=\"all\" style=\"position:absolute; margin-top: 300px; \"> questionmark.gif
Kujski
Co to znaczy przesunąć tego div'a?

Po drugie co to za kod:
  1. <div id=\"all\" style=\"position:absolute; margin-top: 300px; \">

Tak w html nie piszemy wink.gif
Kamil9132
Chcę go przesunąć w lewo.
Ten kod to jest z echo "...";
A tam tak piszemy php.gif
Kujski
Podaj cały kod gdzie to masz nie usuwając znaczników php i daj kod css bo jak dobrze widziałem jest tam id="all" i zmiana poprzez style.
iro88
Cytat(Kamil9132 @ 10.03.2011, 19:08:15 ) *
Chcę go przesunąć w lewo.
Ten kod to jest z echo "...";
A tam tak piszemy php.gif

Nie każ nam się domyślać w którą stronę przesunąć element, czy to z echo czy nie z echo. Pierwszy post powinien wszystko mówić, ja osobiście jako mod dałbym Ci warna. Ty chcesz pomocy, więc powinno Ci na tym zależeć.

Skoro chcesz w lewo (nie ważne ile w lewo - nie napisałeś) to dopisz do stylu top: 300px; left:0px; (margines górny można wywalić).
  1. echo "<div id=\"all\" style=\"position:absolute; top: 300px; left:0px;\">";

Kamil9132
Ale jak tak na pisze to ten div nie będzie w połowie ekranu.
Chodzi mi o coś takiego:
połowa ekranu + np. 200px

Ten pierwszy div to jest właśnie ta połowa ekranu.
cniak
Napisalbym odpowiedz, ale jak Ci nie zalezy na konkretnym opisie problemu zrobie tak samo, tu masz link tam powinienes sie doczytać:
http://pl.html.net/tutorials/css/lesson10.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.