Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS] Nie wyświetla zdjęć Internet Explorer
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
markez07
Witam, zrobiłem szablon pod CMS Joomla 1.5 i wszystko jak dla mnie gra, ale niestety tylko pod przeglądarką firefox. Gdy włączę stronę w internet explorer to nie wyświetla mi grafiki, którą umieściłem w module "mod_j15html", oraz w tle menu pojawia się niepożądany kolor. Menu znajduje się na górze po prawej stronie, a moduły są w prawej kolumnie i tabela też jest w tym module. Proszę podpowiedzieć na jaki zmienić kod by było poprawnie.

strona: http://typu.pl/

pozdrawiam
potreb
Skoro coś i nie działa to zapewne w kodzie coś namieszałeś. Podaj dokładnie gdzie co nie pasuje, klasy id wtedy można spojrzeć smile.gif U mnie pod IE 9 wszystko dobrze smile.gif
nekomata
W operze też to nie fajnie wygląda. Jak masz problem w IE poszukaj czegoś w stylu http://blog.alchemycode.pl/2010/01/31/5-pr...-by-zepsuc-ie6/ a pomyśl o użytkownikach opery tongue.gif btw : aaasasa asasa asasdaasd itd. wygląda kiepsko, używaj Lorem ipsum tongue.gif
markez07
Firebug-iem czy jakimś innym narzędziem można sprawdzić kod, a chodzi np. o to zdjęcie z facebookiem (nie wyświetla go pod IE). Może trzeba jakoś nieznacznie zmienić coś w tym kodzie?

Co się w operze dzieje, też obrazków nie wyświetla, czy gorzej się rozwala? Wiesz, pomyśleć to ja mogę, ale bez wiedzy nic nie zdziałam. Jak dla mnie zrobiłem stronę, kod jest, firefox wyświetla normalnie to i inne przeglądarki mogłyby, a tu zonk...
nekomata
Ogólnie , poleciłbym ci ściągnięcie opery , jest to bodajże 2 najpopularniejsza przeglądarka , ściągnij też chrome tongue.gif a IE to bodajże 5% użytkowników więc możesz mieć ich w nosie.
Tu masz screen z opery
Mała porada : jak robisz obrys w photoshopie czy coś , postaraj się żeby był gładki a taki "rwany" jak masz u siebie tongue.gif
markez07
Ok. dzięki. Zmienię CMS na nowszą wersję, bo widzę, że jest taka. Grafikiem nie jestem i zawsze jak robię małą czcionkę to jest właśnie tak jak piszesz "rwana", no i obrys tak samo.
konole
Cytat(nekomata @ 11.03.2011, 21:43:55 ) *
Ogólnie , poleciłbym ci ściągnięcie opery , jest to bodajże 2 najpopularniejsza przeglądarka , ściągnij też chrome tongue.gif a IE 6 to bodajże 5% użytkowników więc możesz mieć ich w nosie.
Fix'd
nekomata
Obejrzałem trochę statystyk , i jestem wielce zdziwiony IE to nadal około 40% użytkowników(This is madness) a Opera to około 3-5% , i nadal nie rozumiem wyższości firefox'a nad operą ... opera od wersji 9.5 czy 9.6 obsługuję CSS3(bez durnych dopisków typu "-moz-" , "-webkit-" itd.) , ludzie chyba z przyzwyczajenia trzymają się swoich bezużytecznych przeglądarek.Ja sam jestem zadowolony z opery tak bardzo że nigdy się nie mam zamiaru przesiąść, nie umiałbym się obejść bez gestów myszy happy.gif.
Cytat(markez07)
Grafikiem nie jestem i zawsze jak robię małą czcionkę to jest właśnie tak jak piszesz "rwana", no i obrys tak samo.

Tu ci rozrysowałem jak zrobić żeby nie rwało.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.