Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]FORMAT(o.total, 2) z LEFT JOIN
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DannyM
Czy da sie zastosowac , FORMAT(o.total, 2) z LEFT JOIN bo mi wyswietla sie, ze nie wynikow.
wookieb
Da się
DannyM
Cytat(wookieb @ 14.03.2011, 13:17:45 ) *
Da się

Super. Moze jakis przyklad lub co robie zle?
Oczywiscie chodzi mi o dane zaraz po SELECT
wookieb
Przykład bym dał gdybyś TY dał więcej danych. Skąd do jasnej cholery mamy wiedzieć co masz źle skoro nawet zapytania nie podałeś?
Skąd mamy wiedzieć dlaczego NIC ci nie zwraca skoro nie mamy twoich danych? Człowieku myśl!

409 postów i jeszcze nie wiesz, co jest potrzebne do sprawnej wymiany informacji?
DannyM
Cytat(wookieb @ 14.03.2011, 13:24:43 ) *
Przykład bym dał gdybyś TY dał więcej danych. Skąd do jasnej cholery mamy wiedzieć co masz źle skoro nawet zapytania nie podałeś?
Skąd mamy wiedzieć dlaczego NIC ci nie zwraca skoro nie mamy twoich danych? Człowieku myśl!

409 postów i jeszcze nie wiesz, co jest potrzebne do sprawnej wymiany informacji?

Przepraszam myslalem,ze starczy

1. SELECT o.user_id,FORMAT(o.total, 2), d.t_id, d.STATUS, d.created
  2. FROM orders o
  3. LEFT JOIN users u ON (u.id = o.user_id)
  4. LEFT JOIN order_second d ON (o.order_id = d.order_id)
  5. WHERE DATEDIFF(NOW(), created) > 1 AND u.block = 0
wookieb
FORMAT nie ma nic wspólnego z ilością wyników w twoim przykładzie. Po prostu nie ma dla niego odpowiednich rekordów.

FORMAT nie ma nic wspólnego z ilością wyników w twoim przykładzie. Po prostu nie ma dla niego odpowiednich rekordów.
DannyM
Tylko bez FORMAT(o.total, 2) sa rekordy jak dam o.total bez FORMAT
W tym wlasnie problem
wookieb
TO puść do zapytanie do PHPMYADMINA to zobaczysz, że prędzej masz błąd zapytania niż FORMAT wpłynie na ilość wyników.
DannyM
Cytat(wookieb @ 14.03.2011, 14:04:03 ) *
TO puść do zapytanie do PHPMYADMINA to zobaczysz, że prędzej masz błąd zapytania niż FORMAT wpłynie na ilość wyników.

#1582 - Incorrect parameter count in the call to native function 'FORMAT'
nospor
Czy Twoje zapytanie napewno wygląda dokładnie tak? Czy nie jest ono przypadkiem dynamicznie budowane w php? pokaz ten kod php
DannyM
Cytat(nospor @ 14.03.2011, 14:43:50 ) *
Czy Twoje zapytanie napewno wygląda dokładnie tak? Czy nie jest ono przypadkiem dynamicznie budowane w php? pokaz ten kod php

Nie jest. To co wyzej wklejam do phpmyadmin i dostaje blad.
Musze wyciagnac cyfry do 2 miejsc po przecinku i dodalem tylko ten format i mam blad.
Jak rezygnuje z FORMAT jest wszysko ok

Teraz dodalem FORMAT(o.total, 2) AS MYTOTAL i zaskoczylo. Nie mam pojecia czemu wczesniej nie dzialalo.
Dziekuje za pomoc

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.