Witam.
Zakładam serwis pośredniczący w sprzedaży usług. Sklep, który dostarcza usługi korzysta z serwisu Dotpay.
Jako, że jestem pośrednikiem w sprzedaży chciałbym aby płatności szły bezpośrednio na konto Dotpay sklepu, a po dokonaniu transakcji klient powrócił do mojego serwisu pośredniczącego w sprzedaży. Przeglądnąłem dokumentację techniczną oraz jak od strony klienta wygląda integracja sklepu i Dotpay i oto co zauważyłem.
Zdefiniowany jest parametr URLC, który odnosi się do miejsca gdzie Dotpay wysyła dane o statusie realizacji płatności.
Zdefiniowany jest również parametr typ=0 czyli wg dokumentacji po dokonaniu zapłaty powinien pojawić się przycisk, który ma przekierowywać klienta do strony podanej jako parametr URL.
No i tutaj jest problem ponieważ parametr URL jest pusty, a mimo tego Dotpay po zakończeniu transakcji przekierowuje klienta na stronę sklepu.
Niestety w dokumentacji nie ma żadnej informacji o tym co się dzieje gdy URL jest puste.
Chciałbym się więc zapytać kogoś kto posiada konto Dotpay lub ma doświadczenie w integracji tego systemu z jakimiś serwisami jak wygląda sprawa przekierowywania na serwis inny niż serwis właściciela konta - czy jest możliwość blokady takich przekierowań ? Albo może jeśli w panelu Dotpay jest pole mówiące o domyślnym adresie przekierowania to wtedy nie ma możliwości podania własnego URL ?

W skrócie:
Chcę aby adres URLC odnosił się do serwisu odbiorcy płatności a parametr URL (odpowiedzialny za przekierowanie użytkownika) odnosił się do mojego serwisu.

Niestety koszt zakupu takiej usługi jest dosyć znaczny więc nie chcę na tym etapie wyrzucać kasy na testy.

Z góry dziękuję za odpowiedź.