Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [AJAX]przeładowanie ajaxu wraz ze zmianą URL'a w przeglądarce
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
neros
Witam
Interesuje mnie stworzenie czegoś takiego jak na facebooku bo wejściu w którąś galerie zdjęć użytkownika. Mianowicie mimo że klikamy następne poprzednie zdjęcie to fotki się przeładowują za pomocą ajaxu i link się zmienia odpowiednio do nich dzięki czemu możemy go wysłać komuś. Jak to jest zrobione ? nie mam pojęcia jak się do tego zabrać czekam na jakieś podpowiedzi najlepiej dop mootools lub jquery. Pozdrawiam
webdice
Poczytaj o location.hash. Co do pluginów, sprawdź jQuery.history.
neros
o etykietach to wiem ale facebook chyba z nich nie korzysta bo nigdzie hasha nie ma w ich linkach w galerii czy to sprawka mod-rewrita ze nie ma?
webdice
Rzeczywiście nie jest to wykonane tak jak myślałem. Sam chętnie dowiem się coś na ten temat.
darko
No jak nie ma, jak jest?
webdice
Na IRC'u ~hwao wyjaśnił problem.

Cytat
hwao: http://www.deluxeblogtips.com/2010/05/how-...ress-theme.html
hwao: hasha ukrywaja nowe przegladarki
hwao: nie kazda to potrafi
hwao: jak masz zrobione zgodnie z tym standardem google odnosnie osadzania tresci dynamicznej

neros
niestety nie mogę się z tym zgodzić bo używam chroma i co prawda tam demo nie działa lecz w komentarzach są strony tak zrobione no i tam hasha nie ukrywa w moim chromie a na facebooku tak
neros
ok zwracam honor, faktycznie sprawdzilem pod inna przegladarka,temat do zamkniecia a moze nawet kosza
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.