Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Internet przez satelite
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Szelcio
Korzysta ktos moze z was z darmowego internetu przez satelite ? albo korzystal ? i moze sie wypowiedziec na jego temat ?
Chewolf
Cytat
Korzysta ktos moze z was z darmowego internet

Darmowego questionmark.gif!! a taki internet jest darmowy questionmark.gif :? cos nas tu wkręcasz...
Paul
Jesli chodzi o darmowy internet to ja slyszalem tylko o WiFi na krakowskim rynku tongue.gif
Chewolf
Cytat
Jesli chodzi o darmowy internet to ja slyszalem tylko o WiFi na krakowskim rynku tongue.gif

No właśnie a także w Warszawie , może niech Szelcio o powiem na o tym internecie ...
wassago
Cytat
Cytat
Korzysta ktos moze z was z darmowego internet

Darmowego questionmark.gif!! a taki internet jest darmowy questionmark.gif :? cos nas tu wkręcasz...

sa dwa sposoby na laczenie sie przez satelite z netem.
pierwszy nie jest darmowy, poniewaz satelita sluzy tylko do odbierania danych a nie wysylania, takze musisz miec jeszcze dodatkowe polaczeni z netem.

drugi jest darmowy - oferowany przez jakas niemiecka firme. ogole chodzi o to ze firma skanuje net pod wzgledem najpopularniejszych stron w siec potem dzieki szybkiej transmisji satelitarnej mozna ogladac je. ale ten sposob jest niezbyt ciekawy - za bardzo ograniczony...
Szelcio
No ten na krakowskim rynku tak sie wlecze ze dramat...

Wlasnie niestety tylko wybrane strony sad.gif

Mam pytanie na ile osob do sieci nastepujace szybkosci lacz

512kb/s
1mbps ?
2mbps ?
3mbps ?
hwao
Cytat
Mam pytanie na ile osob do sieci nastepujace szybkosci lacz

Najlepiej dla 1 winksmiley.jpg
Wybor raczej zalezy od tego ile chesz placic i ile oczyekujesz a nie ile powinno byc na ile osob
kamiox
Co do darmowego netu via sat to tak dobrze nie ma :/

Jest coś takiego jak casablanca

Cytat
Po zainstalowaniu bezpłatnego oprogramowania "CASABLANCA" o wielkości (~5 MB), kto ma komputer wyposażony w odbiornik DVB/IP nastawiony na odbiór cyfrowego sygnału z satelity ASTRY, może korzystać z usługi Sat@Once. Tym samym zyskuje on nie tylko dostęp do przesyłanego przez Sat@Once strumienia danych, ale może zapisywać na dysku twardym podglądy najpopularniejszych stron internetowych, grup dyskusyjnych i list mailingowych, wybieranych automatycznie na podstawie głosów wszystkich użytkowników.

P.S

Właśnie pracuje nad Vortalem zajmującym się to tematyka, może jest ktoś chętny do pomocy, głównie chodzi o php ;-).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.