Witam użytkowników :-) Z góry ostrzegam że jestem totalna noga jeśli chodzi o poważniejsze rzeczy związane z komputerem i internetem, mam problemy z dobrym nazewnictwem, czasami nawet podstawowych rzeczy i przy odpowiadaniu mi na pytania zapewne potrzeba wiele cierpliwości :-) ale szybko sie uczę :-) jako że nie mam kogo prosić o pomoc dla 'blondynki', szukam odpowiedzi tu, na forum. Chętnie nawet zapłace jakieś pieniążki, bym mogła nauczyć się w 100% wykorzystywać pewne funkcje, gdyż na swoje pytania trudno mi 'wygooglać' dobrych odpowiedzi, tak bym wszystko zrozumiała.
Do rzeczy.
Pewien czas temu wykupiłam miejsce na serwerze netlook.pl ze względu na to iż ktoś zakładał mi (dosyć biedną) stronkę internetową ( www.klips-hurt.pl ), ale spełniajacą moje podstawowe potrzeby. Osoba ta wszystko robiła, mnie interesował tylko finalny efekt. Z tego co widzę miejsce na serwerze i transfer wykorzystuje w minimalnym stopniu i chciałam coś z tym zrobić. "Coś" czyli założyć własny sklep internetowy, ale nie umiem i nie rozumiem podstawowych rzeczy:
1. jak obsługiwać ten serwer na netlook ?
2. czy mając tam wykupione miejsce i chcąc założyć sklep int. sens jest wykupywać opcje na home.pl (http://www.home.pl/sklepy-internetowe - podoba mi się ze względu chyba na prostote założenia i ciągłą pomoc techniczną) czy tym zakupem powielam już coś co mam? czy wykorzystując już wykupione miejsce na netlook.pl można zrobić własny sklep? jak?
Kolejne pytania wkrótce :-)