witam wszystkich
jestem szczesliwym posiadaczem vps (bo firma hostingowa uznala ze mam za duze wymagania jak na "zwykly hosting"). mam tam pleska 9.5 (nie znam sie az tak by wszystko robic za pomoca ssh). na pierwszej domenie odpalilem sobie wordpressa. mam tam tez skrypt co sobie pobiera dane z innej strony i dodaje je do bazy. niestety dodaje je w kolko te same bo (nie wiem czemu) ale "cos" nie pozwala na tworzenie sie plikow. ten skrypt tworzy sobie config, log i temp. jako ze nie ma konfigu (tego stworzonego przez siebie) to pobiera wciaz to samo zamiast zaczac od kolejnych danych wg numerow. juz sama instalka wp miala problem bo wp config tez nie chcial sie sam stworzyc tylko musialem go wklejac recznie. tworzenie pliku o tej nazwie i nadawanie mu 777 nic nie daje. wyglada to tak jakby cos blokowalo tworzenie/edycje plikow przez skrypt ale przez ftp to moge zrobic co chce. do bazy tez dodaje ok - z tym nie ma problemu.
i pytanie: ktore ustawienie za to odpowiada? czy w plesku czy php.ini czy gdzie?
pozdrawiam,
Krzysiek