Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Grafika w PHP 4
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
Zozo8
Mam server foxserv i nie mogę tworzyć dynamicznej grafiki. Wiem, że potrzebuję bibliotek gd, ale jak je zainstalować. I nie odsyłajcie mnie do oficjalnego manuala. Nie znam dobrze angielskiego sad.gif
Proszę o odpowiedź, głównie taką, gzie dostanę punkt po punkcie jak krowie na rowie (byku jestem biggrin.gif), co trzeba zrobić, aby tworzyć dynamiczne grafiki w php :?: :!:
wool
W fox-ie nie ma chyba bibliotek do grafiki, musisz ją ściągnąć ze strony projektu albo ściągnąć instalkę z www.php.net. Jak już będziesz ją miał skopiuj ją do katalogu c:phpextensions (czy gdzia tam sobie masz php) i usuń średnik z początku lini extension=php_gd.dll lub extension=php_gd2.dll. Jak tworzyć grafikę w php masz w manualu po polsku, byku :wink:
cesar
foxserv 3.0 ma już bibliotekę gd a nawet gd2. jeżeli używasz winde to wystarczy otworzyć php.ini i grupie extension usuną znacznik znajdujący się przed ciągiem ;extension=gd.dll i dopisać dwójkę pomiędzy gd a .dll czyli powinno wyglądać to tak extension=gd2.dll, następnie restart apacha i koniec
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.