Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Info o braku połączenia
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
amnesia
Dzień dobry,
sytuacja hipotetyczna - próbuję połączyć się ze stroną internetową. Nie udaje mi się to ponieważ w tym momencie nie mam w ogóle połączenia z internetem. W przeglądarce wyświetla mi się w takiej sytuacji domyślne ostrzeżenie. Pytanie czy zamiast tego ostrzeżenia może się pojawiać np. jakiś zdefiniowany dokument HTML który będę miał zapisany na lokalnym HD?

Szybkie wyjaśnienie po co mi to - może dzięki temu ktoś podpowie inne rozwiązanie biggrin.gif
Otóż stworzyłem aplikację www testującą zachowanie wybranych serwisów internetowych (pobieram statystyki czasu odpowiedzi serwera, zwracanych kodów HTTP i inne umożliwiane przez cUrl). Aplikacja wywoływana jest jako zwyczajna strona. Aby testowanie było cykliczne strona zwracana jest z headerem ponownie ładującym tą samą aplikację po 60 sekundach. Wszystko wygląda na niezłą automatyzację, jednak cały zamysł padnie jeśli komputer na którym będą następowały odwołania straci połączenie z siecią, lub nawali nasz provider. Dlatego chciałbym aby w takich przypadkach przeglądarka wyświetlała moją własną stronę, która już przez js będzie po jakimś czasie znów próbowała się połączyć z danymi w sieci.

Typ przeglądarki nie gra tutaj roli - ważne żeby działało na jakiejkolwiek :-)

Sprawa z Cron-em odpada - dostawca umożliwia uruchamianie z cyklem raz na godzinę co jest zdecydowanie za mało dla naszych potrzeb. Cron będzie uruchamiał aplikację sprawdzającą kiedy nastąpił ostatni test i alarmował jeśli wykryje jakieś przestoje wink.gif

Za wszelką pomoc/pomysł będę bardzo wdzięczny.
mlawnik
http://tehpost.blogspot.com/2007/02/how-to...or-message.html

Chyba nie o to chodziło, ale nadal nie łapię.
e-mati
Cytat(mlawnik @ 26.04.2011, 17:05:15 ) *
http://tehpost.blogspot.com/2007/02/how-to...or-message.html

Chyba nie o to chodziło, ale nadal nie łapię.

mlawnik, twój podałeś link do tutka tylko do firefoxa, a koledze chodzi chyba o jakąkolwiek przeglądarka.

Idąc w tym wątku, na moje oko zmiana wszystkich podstron w każdej przeglądarce mija się z celem. Może coś z serwerem proxy da rade zrobić?
mlawnik
e-mati, nie byłem pewien czy toto, bo tak trochę zagmatwanie napisał.

A skoro skrypt działa na serwerze, to po co mu zmieniać w innych przeglądarkach.

Odpala cały czas w jednej, nie chodzi mu o wygląd, tylko o sprawdzenie, czy jest połączenie i tyle.

(też zagmatwałem...)

wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.