sytuacja hipotetyczna - próbuję połączyć się ze stroną internetową. Nie udaje mi się to ponieważ w tym momencie nie mam w ogóle połączenia z internetem. W przeglądarce wyświetla mi się w takiej sytuacji domyślne ostrzeżenie. Pytanie czy zamiast tego ostrzeżenia może się pojawiać np. jakiś zdefiniowany dokument HTML który będę miał zapisany na lokalnym HD?
Szybkie wyjaśnienie po co mi to - może dzięki temu ktoś podpowie inne rozwiązanie

Otóż stworzyłem aplikację www testującą zachowanie wybranych serwisów internetowych (pobieram statystyki czasu odpowiedzi serwera, zwracanych kodów HTTP i inne umożliwiane przez cUrl). Aplikacja wywoływana jest jako zwyczajna strona. Aby testowanie było cykliczne strona zwracana jest z headerem ponownie ładującym tą samą aplikację po 60 sekundach. Wszystko wygląda na niezłą automatyzację, jednak cały zamysł padnie jeśli komputer na którym będą następowały odwołania straci połączenie z siecią, lub nawali nasz provider. Dlatego chciałbym aby w takich przypadkach przeglądarka wyświetlała moją własną stronę, która już przez js będzie po jakimś czasie znów próbowała się połączyć z danymi w sieci.
Typ przeglądarki nie gra tutaj roli - ważne żeby działało na jakiejkolwiek :-)
Sprawa z Cron-em odpada - dostawca umożliwia uruchamianie z cyklem raz na godzinę co jest zdecydowanie za mało dla naszych potrzeb. Cron będzie uruchamiał aplikację sprawdzającą kiedy nastąpił ostatni test i alarmował jeśli wykryje jakieś przestoje

Za wszelką pomoc/pomysł będę bardzo wdzięczny.