Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Jquery]Animacja, do class, pomiędzy class
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ShadowD
Hej, mam pytanie o iquery, na stronie projekty ui jest omówiona funkcja addClass() która w przykładzie powoduje płynne przejście z bloku defaultowego do bloku posiadającego klasę, czyli jeśli klasa ma większą szerokość od podstawy rozciąga się tak jak zastosowalibyśmy animate(), jednak ja nie mogę powtórzyć tego zabiegu u siebie, całość dodaje tylko klasę do elementu, a podanie 2'geigo argumentu ustawia opóźnienie.

Może popełniam błąd oczekując animacji tła, koloru tekstu i marginesów? Wydaje mi się że powinno to działać na każdy selektor css'a, macie jakiś pomysł?
nospor
Skoro dali demo u siebie znaczy że to działa.
Ale dołączyłeś do siebie jQuery UI? Bo te addClass które podałeś to działa dopiero z jQuery UI. Bo jak zapewne wiesz samo jQuery też ma metodę addClass i ona już nie działa tak jak opisałeś.
ShadowD
Wiem, wiem, korzystam z draggable więc ui jest dołączone.

Wiem gdzie leży mój błąd już, mam coś takiego jak - <li><a /></li>, <li> dostaje hover, a to <a> ma style na sobie. haha.gif Jest jakaś szansa by to zaanimować tą metodą nie dodając następnej klasy dla <a>?

Ps.
Teraz jest to zorganizowane tak, ale skoro ui ma takie możliwości szkoda trochę z nich nie korzystać i zastąpić je czymś bardziej śmieciowym...

//$(this).css('border-left','2px solid #C7A302').animate(
//{
// backgroundColor: '#F5F5F5',
// color: '#333333',
// borderLeftWidth: '+=8'
//},config['windowMenuAnimateTime'], 'linear', function()
//{
// $(this).attr('style','')
//}).parent().addClass('active')
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.