Dobra, to na razie zostawię w spokoju. Bbcode dam na końcu.

Teraz mam pytanko, dalej odnośnie newsów.
Przerabiam w bardzo znacznym stopniu szablon dla początkujących. Dodałem już sobie boczne menu, oraz div z newsami.
Chciałbym aby po kliknięciu Czytaj dalej, strona rozciągnęła się w dół tak, żeby nie przekierowywało na np: news.php?id=5, tylko tego całego newsa wyświetliło na tej samej stronie.
Tak to teraz wygląda:
http://img823.imageshack.us/i/naphp4.png/Przykład:
Klikam w art3 na Czytaj więcej, to art2 idzie w dół tak, żeby pomieścić całego newsa zawartego w Art3, a poniżej oczywiście dalej jest Art2 i Art1. Da się takie coś wykonać? Jeżeli tak to jeszcze bym prosił, że po rozwinięciu tego newsa dać jakiś odnośnik coś w stylu "Powróć do pierwotnego rozmiaru przed rozwinięciem newsa"
Oraz mój 'nowy' kod:
<?php
include("polacz.php");
$query = mysql_query("select * from news order by id desc limit 0,5"); {
include("skrot.php");
$naz .= '<b><h3>'.$rekord[1].'</h3></b>Autor: '.$rekord[3].' - '.$rekord[2].'<p>'.substr($rekord[4], 0, 150).''.$kr.'</p><a href="news.php?id='.$rekord[0].'">czytaj wiecej...</A>'; }
echo '<ul>'.$naz.'</ul>'; ?>
Ma ktoś jakiś pomysł? Tak by było najwygodniej, bo nie potrafię przekierować użytkownika na np: news.php?id=5, żeby dalej był mój styl strony itd..., tylko ze zmienionym divem na aktualnego pełnego newsa zamiast trzech najnowszych skrótowych, bo tak jak normalnie przekieruje to jest pusta, biała strona z samym pełnym newsem.