Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jquery datepicker
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
borpaw
Używam pluginu jQuery UI Datepicker. Czy ktoś wie jak zrobić żeby można było ustawić kalendarz na opcje multi zaznaczania?
Tak żeby można było zaznaczyć kilka dni w miesiącu następujących po kolei lub nie.

Narazie mam taki kod, ograniczenie wyboru na kalendarzu do jednego miesiąca od dnia dzisiejszego, brakuje mi tylko możliwości zaznaczania kilku dni naraz z tego przedziału.

1. $("#cal1").datepicker();
  2. $("#cal1").datepicker( "option", "dateFormat", 'yy-mm-dd' );
  3. $('#cal1').datepicker( "option", "minDate", new Date(<?php echo date("Y,n-1,j"); ?>));
  4. $('#cal1').datepicker( "option", "maxDate", new Date(<?php echo date("Y,n,j"); ?>));
Maciek1705
nigdy nie używałem opcji wybierania kilku dni ale jak coś to proponuję zastosować zakres od dnia x do dnia y takie coś jest dostępne w datepicker bez kłopotu
ShadowD
A jak nie to daj 2 datapickery, w jednym datę od, a drugim do. W ten sposób rozwiązuje ten problem większość koderów.
celbarowicz
Jak przedstawisz ofertę finansową i opiszesz dokładniej o co chodzi być może ja lub ktoś inny wykombinuje coś co będzie zamiennikiem datapikera.
Pozdrawiam. Czas to ...?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.