Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wysyłanie danych na serwer - szukam sposobu
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
juzekmj
Cześć! szukam sposobu na wysłanie danych tekstowych z serwera w domu na serwer w firmie hostingowej.

Pierwszym i oczywistym pomysłem był mysql, ale Hekko zablokowało możliwość zewnętrznej edycji baz.
Kolejnym rozwiązaniem jest wysyłanie pliku tekstowego przez ftp i późniejsza obróbka na serwerze by dane trafiły do bazy, jednak potrzebowałbym Ubuntowskiego programu łączącego się automatycznie, pamiętającego hasło i nazwę użytkownika tak bym mógł sterować nim przez crona. A Linuks niestety nie jest moją mocną stroną sad.gif
Ostatnim pomysłem jest skrypt PHP z ftp_connect, jednak nie umiem napisać takiego kodu, nie mówiąc już o tym że nie wiem czy Hekko zezwoli na tego typu połączenia.

Macie jakieś pomysły? smile.gif

PS. mógłbym zmienić hosting, jeśli znacie jakieś zaufane firmy pozwalające na zewnętrzne łączenie się z mysqlem.
yevaud
jesli firma pozwala domyslnie laczyc sie z sqlem kazdemu to nie jest zaufana smile.gif

zrob sobie tunel ssh http://www.revsys.com/writings/quicktips/ssh-tunnel.html
juzekmj
problem rozwiązany - pomógł najprostszy upload plików przez php na serwer, pomysł oczywisty, ale nigdy z tego nie korzystałem więc chwile mi zajęło znalezienie rozwiązania smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.