Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skrypt zliczjący powtórzenia w JS
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
Rid
Nie mogę poradzić sobie ze skryptem w JS zliczającym powtórzenia wczytywanych zdjęć.Aktualnie mam coś takiego:
  1. var lizdj=0;
  2. var imak1 = $jq("#imgDisplay1").attr("src");
  3. var imak2 = $jq("#imgDisplay2").attr("src");
  4. var imak3 = $jq("#imgDisplay3").attr("src");
  5.  
  6. if ((imak1 === imak2) || (imak2 === imak3) || (imak1 === imak3)) {
  7. if ((imak1 != undefined) || (imak2 != undefined) || (imak3 != undefined)) {
  8. lizdj = parseInt(lizdj) + 1;
  9.  
  10. alert(lizdj);
  11. }
  12. }

Lecz to nie działa za dobrze.Nie wiem jak to ułożyć by zliczało ,które elementy się powtarzają.
Jakby Ktoś pomógł byłbym wdzięczny.
erix
http://phpjs.org/functions/array_count_values:308

PS: przebuduj strukturę swojego skryptu, bo tam aż się prosi o klasy zamiast identyfikatorów.
Rid
O takie coś właśnie mi chodziło ,WIELKIE DZIĘKI.Jakoś nie mogłem znaleźć,opierałem się cały czas na operacjach porównań na stringach.Jutro będę przerabiał ten przykład do swoich potrzeb rolleyes.gif .Z funkcji tej będę musiał wynik końcowy ,przenieść do innej funkcji ale myślę że zmienna globalna to załatwi.

PS.Tak a pro po malutka uwaga w JS nie ma klas,są funkcje ,które w dużej liczbie, niejako sprzężone ze sobą, mogą pozorować pseudoklasy,ale nie czepiam się takich szczegółów.Jeszcze raz dziękuję.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.