Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][PHP]Wysrodkowanie kodu php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hosiek
A więc tak, mam diva, w srodku kod php, który odpowiada za zmiane stron. Chce aby to zawsze było na środku, bez względu na to ile stron będzie, i nie wiem jak moge to zrobic, tekst-align:center nie dziala w tym wypadku, myslalem zeby zrobic diva, z prawej i z lewej auto, tylko jak zrobic zeby robila sie automatycznie szerokosć na taką jaką ma zawartośc kodu php ?
Daimos
Chyba kolega musi przeczytać, jaka jest różnica między HTMLem a PHP.
Nie ma kodu PHP w przeglądarce, gdzie widzisz stronę (czyli rezultat, zwrócony przez serwer)
Za mało powiedziałeś, aby Ci tu pomóc. Centruj divy za pomocą: margin: 0 auto;

Jeśli masz listę, ze stronicowaniem, kombinuj z centrowaniem właśnie tego, dla ul chyba zadziała:
Kod
display:inline; text-align: center;
Hosiek
Sprobowałem tak lecz nie dziala, opisze to bardziej dokladnie. Korzystam z systemu Joomla i tworze do niej szabon, w ukladzie strony, mam content oraz menu boczne z prawej strony, na dole, pod newsami mam zmiane stron newsów, chce aby ta zmiana stron newsów była na środku contentu. Kod w tym momęcie wygląda tak:
  1. <div id="strony">
  2. <?php if ($this->params->def('show_pagination', 2) == 1 || ($this->params->get('show_pagination') == 2 && $this->pagination->get('pages.total') > 1)) : ?>
  3. <?php echo $this->pagination->getPagesLinks(); ?>
  4. <?php endif; ?>
  5. </div>

I w css, musze okreslic diva "strony", tak aby było to na środku smile.gif

Czyli z tego kodu wygląda ze za pomocą css chce wyśrodkować całą zawartość tego diva smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.