Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [SSH2][MySQL][PHP] problem z ssh2
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mit2
witam mam taki problem z ssh2 na stronie otóż mam w bazie taki kod

cd /home/'.$serq["katalog"].'/hlds_l; screen -A -m -d ./hlds_run -game cstrike -pingboots 2 +port '.$portq["port"].' +maxplayers '.$serq["sloty"].' +map de_dust +exec server.cfg'.$rodzaj.'

i chodzi o to że gdy jest razem w taki sposób

1. $dodaj = ssh2_exec($connection, ''.$gryq["start"].'');

i z bazy ściągnięty nie działa
a gdy mam takie coś

1. $dodaj = ssh2_exec($connection, ''.$gryq["start"].''.$serq["katalog"].''.$gryq["start2"].''.$portq["port"].''.$gryq["start3"].''.$serq["sloty"].''.$gryq["start4"].''.$rodzaj.'');

działa. kto może mi powiedzieć jak moge sprawdzić co mam źle w tym kodzie
Fifi209
A skąd mamy wiedzieć co dokładnie trzymasz w tych zmiennych? ;]
mit2
to trzymam:

start:
cd /home/
start2:
/hlds_l; screen -A -m -d ./hlds_run -game cstrike -pingboots 2 +port
start3:
+maxplayers
start4:
+map de_dust +exec server.cfg
Fifi209
Zrób sobie echo tego sklejonego i zobacz czy jest tak samo.
mit2
taki text mi wyskakuje

cd /home/'.$serq["katalog"].'/hlds_l; screen -A -m -d ./hlds_run -game cstrike -pingboots 2 +port '.$portq["port"].' +maxplayers '.$serq["sloty"].' +map de_dust +exec server.cfg
Fifi209
No to coś nie halo, bo nie wrzuca wszystkich zmiennych?
mit2
chce zeby zamieniało żeby było tak

cd /home/test/hlds_l; screen -A -m -d ./hlds_run -game cstrike -pingboots 2 +port 27015 +maxplayers 2 +map de_dust +exec server.cfg

a nie tak

cd /home/'.$serq["katalog"].'/hlds_l; screen -A -m -d ./hlds_run -game cstrike -pingboots 2 +port '.$portq["port"].' +maxplayers '.$serq["sloty"].' +map de_dust +exec server.cfg

ja chce żeby pobierało z bazy i w kodzie php mam np. $serq["katalog"] w zapytaniu na stronie i chce żeby się zmieniłona podany text

wie ktoś co ma zrobic
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.