Mam 2 skrypty:
1: Odpowiedzialny za wyświetlanie kolejno miesięcy jako archiwum.
2: Wyświetlaniu losowych tagów z odpowiedniej komórki w bazie danych.
Skrypt 1:
<?php $miesiac = array('styczeń','luty','marzec','kwiecień','maj','czerwiec','lipiec','sierpień','wrzesień','październik','listopad','grudzień'); $archz= 'select `data` from `wiadomosci` WHERE `typ` !=3 ORDER by `id` DESC'; $archw = mysqli_query($mysql, $archz); while ($arch = mysqli_fetch_array($archw)) { $data = $arch['data']; for ($i=0; $i<=11; $i++) { if ($tablica_data[1] == $numer_miesiaca[$i]) { for ($j = 0; $j<= 9; $j++) { if ($tablica_data[0] == $rok[$j]) { $ilosc_miesiac[$i]=$ilosc_miesiac[$i]+1; } } } else { $ilosc_miesiac[$i] = 0; } } } for ($i=0; $i<=11; $i++) { echo '<li>ť <a href="?body=search&arch='.$numer_miesiaca[$i].'">'.$miesiac[$i].' '.$tablica_data[0].' (<font color="black">'.$ilosc_miesiac[$i].'</font>)</a></li>'; } ?>
A tutaj błędy:
Kod
Notice: Undefined offset: 5 in blog.php on line 14
Skrypt 2
<?php // tagi z bazy $tz= 'select * from `wiadomosci` ORDER by `id` DESC'; $tw = mysqli_query($mysql, $tz); $tag2 = ""; while ($tags = mysqli_fetch_array($tw)) { $tag = $tags['tagi']; $tag2 = $tag2.$tag; } // tagi do tablicy $wielkosc_tablicy = $wielkosc_tablicy - 1; if ($wielkosc_tablicy >= 15) { $ile_losow = 10; } else { $ile_losow = $wielkosc_tablicy; } // losowanie tagow z tablicy for ($i=0; $i<$ile_losow; $i++) { if ($font_style <= 5) { $styl = "font-style: normal;"; } if ($font_style == 6) { $styl = "font-weight: bold;"; } if ($font_style == 7) { $styl = "font-style: italic;"; } if ($font_style == 8) { $styl = "text-decoration: underline;"; } if ($font_style2 == 1) { $styl2 = "text-align: right;"; } if ($font_style2 == 2) { $styl2 = "text-align: left;"; } if ($font_style2 == 3) { $styl2 = "text-align: center;"; } echo '<font style="font-size:'.$font_size.'pt; '.$styl.$styl2.'">'.$tablica[$rand_keys[$i]]."</font>\n"; } ?>
A tutaj błędy:
Kod
Notice: Undefined offset: 3 in blog.php on line 48
Notice: Undefined index: in blog.php on line 48
Notice: Undefined index: in blog.php on line 48
---------------------------------
Z góry dzięki za pomoc. Naprawdę proszę was o jakieś wskazówki bo nie mam pojęcia gdzie leży błąd.
Format daty do 1 skryptu to: rok-miesiąc-dzień.
Dla tagów jest: tag,tag,tag, hmm tu też jest zastanawiające co zrobić żeby działało również tag,tag,tag
Co do tych błędów to o ile się nie mylę, mówią że jest niezdefiniowana zmienna w linii x a ten drugi (offset) mówi że tablica nie posiada wartości np. 3 offset: 3.
Pozdrawiam Krzysiek
P.S.
Tak, tutaj nie ma ale oczywiście sprawdzałem wszystko z:
[PHP] pobierz, plaintext
ini_set( 'display_errors', 'On' );
error_reporting( E_ALL );
Na lokalnym skrypt z tagami naprawiłem poprzez zmianę pętli z <= na < ale po wgraniu na serwer błędy i tak są te same.