Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Zend] Uruchomienie na zdalnym serwerze
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cezarszl
Cześć! Pierwszy raz mam z tym styczność i pewnie robię jakiś żałosny błąd, ale może się zlitujecie ;p Zuploudowalem pliki mojego projektu w Zendzie, po wejsciu w public strona nie działa, IndexController tylko redirect'uje na innym kontroller i dostaje info, że np.: The requested URL /foo/public/lorem was not found on this server.. Należy coś zmienić w bootstrapie, czy ja czynie jakąś głupote. Help meh. Pozdrawiam:)

EDIT:

Faktycznie nie za dobrze sprecyzowalem cała sytuacje, wobec tego zacznijmy od poczatku. Hosting to lh.pl, na localhoscie wszystko smiga jak powinno, układ katalogów jest następujący na dana chwile:

1. /public_html/projekt /public
  2. /application
  3. /library
  4. *.zfproject.xml

W katalogu public pozostały nie naruszone pliki index.php i .htaccess. Po wywołaniu dowolnego z controllerów np. http://blabla.lh.pl/projekt/public/nazwa_controllera, dostaje błąd :

The requested URL /home/virtuals/blabla.lh.pl/nomess/public/index.php was not found on this server.

Natomiast, gdy usuwam plik .htaccess otrzymuje błąd: The requested URL /nomess/public/oferta was not found on this server. Co oznacza, ze wtedy w ogole nie działa.
zordon
strasznie chaotyczny ten opis...
rozumiem, że wszystko działa na localhoście, a problemy są na zdalnym serwerze?

Jaki to hosting?
Czasem (np home.pl) pomaga dodanie w funkcji init() w głównym kontrolerze (po którym dziedziczą pozostałe) czegoś takiego:
  1. $this->_helper->Redirector->setUseAbsoluteUri(true);
cezarszl
Cytat(cezarszl @ 28.06.2011, 11:45:41 ) *
EDIT:

Faktycznie nie za dobrze sprecyzowalem cała sytuacje, wobec tego zacznijmy od poczatku. Hosting to lh.pl, na localhoscie wszystko smiga jak powinno, układ katalogów jest następujący na dana chwile:

1. /public_html/projekt /public
  2. /application
  3. /library
  4. *.zfproject.xml

W katalogu public pozostały nie naruszone pliki index.php i .htaccess. Po wywołaniu dowolnego z controllerów np. http://blabla.lh.pl/projekt/public/nazwa_controllera, dostaje błąd :

The requested URL /home/virtuals/blabla.lh.pl/nomess/public/index.php was not found on this server.

Natomiast, gdy usuwam plik .htaccess otrzymuje błąd: The requested URL /nomess/public/oferta was not found on this server. Co oznacza, ze wtedy w ogole nie działa.

zordon
jaka jest treść pliku htaccess?
ustawiłeś poprawne baseUrl?
cezarszl
Ustawiłem w bootstrapie baseUrl na '/proejkt/public':

1. class Bootstrap extends Zend_Application_Bootstrap_Bootstrap
  2. {
  3.  
  4. protected function _initRoutesAndControllers()
  5. {
  6. $frontController = Zend_Controller_Front::getInstance();
  7. $frontController->setbaseUrl('/nomess/public');
  8. }
  9.  
  10. }

index dziala, ale kiedy wywołam inny kontroler, dostaje błąd:

Natomiast plik .htaccess jest standardowy w katalogu public, czyli:

1. RewriteEngine On
  2. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR]
  3. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR]
  4. RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
  5. RewriteRule ^.*$ - [NC,L]
  6. RewriteRule ^.*$ index.php [NC,L]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.